- 200–250 g fast tofu ikke silketofu
- 130 g crème fraîche gjerne plantebasert
- 130 g majones gjerne plantebasert
- 100 g rød tangkaviar på glass fra f.eks. IKEA eller Lysekils (som de har på Sunkost Gunerius eller kan ta inn andre steder)
- 2–3 ss nypresset sitronsaft
- 1 potte dill finhakket
- 1 rødløk hakket
- ½–1 chili finhakket
- 1 ½ ts salt
- nykvernet pepper etter smak
- ¼ ts kajennepepper
- en god neve tinte edamamebønner uten skall, valgfritt
- 1 avokado
Serveres med enten:
- små kjeksbegere
- ristet brød eller loff
- knekkebrød
Trykk ut litt av vannet av tofuen
Bland de andre ingrediensene (unntatt avokado) i en stor bakebolle
Del tofuen i små terninger, og tilsett dem i røren.
Smak til med salt, pepper, kajennepepper og sitron. (Det skal være et lite kick!)
Bland så forsiktig inn avokadoen, og smak til igjen. Sett blandingen kjølig frem til servering. Holder seg i kjøleskap i flere dager i en tett beholder.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.