Gå tilbake
+ porsjoner

Havsalat a la Skagenrøre (vegansk)

Havsalat a la skagenrøre fra min første kokebok: "En skikkelig digg kokebok".
⁠⁠Dette er en av mine store sommerfavoritter og jeg tar den alltid med når noen ber inn til rekelag eller krepselag og da vil alltid alle ha selv om de også spiser skalldyr. På grunn av tangkaviaren får du den herlige havsmaken, og den er perfekt balansert med de andre ingrediensene. ⁠
4.67 from 3 votes
Skrive ut
Total tid: 10 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 200–250 g fast tofu ikke silketofu
  • 130 g crème fraîche gjerne plantebasert
  • 130 g majones gjerne plantebasert
  • 100 g rød tangkaviar på glass fra f.eks. IKEA eller Lysekils (som de har på Sunkost Gunerius eller kan ta inn andre steder)
  • 2–3 ss nypresset sitronsaft
  • 1 potte dill finhakket
  • 1 rødløk hakket
  • ½–1 chili finhakket
  • 1 ½ ts salt
  • nykvernet pepper etter smak
  • ¼ ts kajennepepper
  • en god neve tinte edamamebønner uten skall, valgfritt
  • 1 avokado

Serveres med enten:

  • små kjeksbegere
  • ristet brød eller loff
  • knekkebrød

Fremgangsmåte

  • Trykk ut litt av vannet av tofuen⁠⁠
  • Bland de andre ingrediensene (unntatt avokado) i en stor bakebolle⁠
  • Del tofuen i små terninger, og tilsett dem i røren.⁠
  • Smak til med salt, pepper, kajennepepper og sitron. (Det skal være et lite kick!)⁠
  • Bland så forsiktig inn avokadoen, og smak til igjen. Sett blandingen kjølig frem til servering. Holder seg i kjøleskap i flere dager i en tett beholder.⁠
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.