Gå tilbake
+ porsjoner

Barnas halloweensuppe og Lekker gresskarsuppe

Det finnes supper, og så finnes det herlige, knasende, varmende og fargerike supper som denne! Denne deilige gresskarsuppen passer like godt til Halloween som til venninnekveld, og den kan fint forberedes både en og to dager i forveien. 
Kjempegøy og enkel suppe å servere til Halloween, eller andre dager det passer med litt spindelvev i suppen:)
Oppskriften er fra boken min "En skikkelig digg kokebok 2" med 99 plantebaserte oppskrifter som er testet på hele 300 familier for å finne de vegetarrettene som selv den mest kjøttelskende vil digge. Alle rettene er også klimaberegnet, og denne retten ligger på kun 0.2 kg /co2 per porsjon. Godt under WWF sitt mål på 0,5 kg innen 2030. (En biffmiddag med 200 gram storfe og pommes frittes er på hele 6 kg)
4.67 from 3 votes
Skrive ut
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6
Legg i handlelisten

Ingredienser

SUPPE:

  • 1 ss stekeolje
  • 1 gul løk grovhakket
  • 2 store fedd hvitløk grovhakket
  • 1 kg hokkaidogresskar skrelt og uten kjerner (1½ kg før skrelling)
  • 1 ts malt koriander
  • ½ ts malt kanel
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 syrlige epler grovhakket
  • ss grønnsaksbuljong
  • 1,4 liter vann
  • 1 stor boks røde linser skylt (230 g)
  • 1 ts salt
  • malt kajennepepper etter smak

SPRØ KIKERTER*:

  • 175–230 g kikerter skylt
  • 1 ss olje
  • ½ ts salt
  • 1 ts malt spisskummen

PESTO:

  • 1 stor potte frisk basilikum
  • 50 g ristede pinjekjerner el. cashewnøtter
  • 1 dl olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ ts salt el. etter smak
  • nykvernet pepper

VALGFRI TOPPING:

  • kjernene av 1 granateple el. 1 eple i biter
  • chiliflak valgfritt
  • frisk koriander
  • rømme eller naturell yoghurt gjerne plantebasert til spindelvevdekor

Fremgangsmåte

Variant 1: Barnas Halloweensuppe:

  • Varm olje i en kjele, og ha i løk og hvitløk.Tilsett resten av ingrediensene og lar det koke opp. La putre i cirka 15 minutter, til gresskaret er helt mørt.
  • Når suppen er ferdigkokt stavmikser du suppen jevn og smidig, eller bruker en blender for smidigst resultat.
  • Smak eventuelt til med mer salt – det kommer litt an på hvilken buljong du har brukt. Jeg liker også suppen med litt malt kajennepepper. Sjekk om du synes suppen er tynn nok. Spe eventuelt på med litt mer vann.
  • For å lage spindelvev, lag mønster av rømme med en spruteflaske. Bruk deretter et grillspyd eller lignende til å lage små striper i ringene for å symbolisere spindelvevtråder. 

Variant 2: Lekker gresskarsuppe

  • Forvarm ovnen til 250 ºC (varmluft).
  • Lag de sprø kikertene først*. Skyll kikertene i et dørslag, og tørk av overflødig vann med et kjøkkenpapir. Vend dem i olje i en ildfast form, og stek dem i 15 minutter til det smeller i kikertene i ovnen (det kan medføre noe griseri i ovnen, men et triks er å legge en stekeplate over kikertene slik at de treffer undersiden av platen i stedet for «taket» i ovnen). Når kikertene er ferdig stekt, drysser du over salt og spisskummen og vender godt sammen. De blir sprøere når dette gjøres til slutt.
  • Lag suppen. Varm olje i en kjele, og ha i løk og hvitløk.Tilsett resten av ingrediensene og lar det koke opp. La putre i cirka 15 minutter, til gresskaret er helt mørt.
  • Lag så pestoen. Ha alle ingrediensene i en liten mikser eller blender, og kjør til en jevn og smidig pesto. Smak til med salt og pepper.
  • Når suppen er ferdigkokt stavmikser du suppen jevn og smidig, eller bruker en blender for smidigst resultat.
  • Smak eventuelt til med mer salt – det kommer litt an på hvilken buljong du har brukt. Jeg liker også suppen med litt malt kajennepepper. Sjekk om du synes suppen er tynn nok. Spe eventuelt på med litt mer vann.
  • Fordel i boller, og topp med pesto, sprø kikerter, granateplekjerner, eplebiter, chiliflak og koriander.

Merknader

* Kikertene blir enda sprøere om du har tid til å la de stå på 175 grader i 45 minutter. 
 
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.