Press tofuen tørrere med kjøkkenpapir, og del den i små firkanter. La den ligge ferdigkuttet under press med papir rundt til du skal ha den i gryten.
Bland sammen krydder i en skål, og gjør klar resten av ingrediensene.
Varm oljen i en stor kjele. Stek løken blank i 2–3 minutter på medium sterk varme, og tilsett så hvitløk, ingefær og jalapeño (velg mengde etter smak), og la det steke med under omrøring i om lag et minutt.
Tilsett så krydderblandingen, og stek videre under omrøring i et minutt.
Ha i tomatpuré, og stek i ytterligere et minutt.
Tilsett cherrytomater og stek i ca. 3 minutter til de begynner å bli tørre. Rør ofte.
Ha i smør, rør det godt inn og tilsett tofu, kokosmelk, kikerter, hvitvinseddik og sukker. (Om tomatene dine er veldig søte, kan du sløyfe sukkeret.)
Kok opp, og senk varmen til putrenivå, la stå i ca. 20 minutter. Rør av og til.
Gjør klar tilbehøret til servering mens gryten putrer.
Smak til med sitron, salt og pepper når gryten er ferdig.
Topp med frisk koriander, og server med raita, nanbrød og ris.