Gå tilbake
+ porsjoner

Digg risengrynsgrøt uten melk!

Risengrynsgrøt hører førjulstiden til, men kan man lage den helt melkefri? Klart det!
5 from 4 votes
Skrive ut
50 minutter
Total tid: 50 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 dl grøtris
  • 3 dl vann
  • 6 dl mandelmelk
  • 1 ts salt
  • 1-2 ss kokosblomstsukker eller hvitt sukker
  • 1 boks kokosmelk 230ml

Topping, forslag

  • smør gjerne plantebasert
  • sukker og kanel
  • skivede mandler
  • daddelbiter eller rosiner

Fremgangsmåte

  • Kok opp alle ingredienser utenom kokosmelk, og la småputre under lokk i ca 40 minutter. Rør av og til.
  • Tilsett kokosmelk* etter smak på slutten, og la trekke inn i grøten uten varme i noen få minutter mens du finner frem toppingen.
    *Du kan også bruke annen tykk havremelk, havrefløte eller soyafløte.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.