Gå tilbake
+ porsjoner

Squashbåter - fra En skikkelig digg kokebok 2

Denne deilige hverdagsretten føles likevel litt som fest, selv om den både er veldig sunn og lett å lage. Retten er fra "En skikkelig digg kokebok 2".
Elsker du taco som meg, så digger du nok denne også:)
5 from 2 votes
Skrive ut
KOKETID: 30 minutter
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vann
  • 1 pose tacokrydder
  • 4 squash
  • 1 ss stekeolje + til pensling
  • ½ løk finhakket
  • 1–2 fedd hvitløk finhakket el. revet
  • 100 g hermetisk mais skylt
  • 175 g sorte bønner skylt
  • 3–6 ss tacosaus valgfritt etter smak el. hermetiske tomater
  • salt og pepper
  • chilipulver etter smak

Guacamole

  • 2 avokadoer
  • saften av 1 lime
  • 2–4 skiver syltet jalapeño
  • en håndfull frisk koriander
  • salt og pepper etter smak

Valgfri topping

  • revet ost
  • syltet rødløk
  • frisk koriander
  • sterk salsa
  • chilimajones

Fremgangsmåte

  • Ha quinoa, vann og tacokrydder i en kjele, la det koke opp og deretter småputre i ca. 15 minutter til det ikke er vann igjen i kjelen.
  • Forvarm ovnen til 200 ºC, over- og undervarme.
  • Skjær squashen i to på langs, og bruk en skje til å fjerne kjernene i midten. Behold cirka 1 cm rundt kanten.
  • Varm olje i en vid kjele, ha i løk og la det frese til den er myk og blank. Tilsett hvitløk, og la det frese i ca. ett minutt før du blander i resten av ingrediensene og quinoaen. Smak til med salt, pepper og chilipulver. Det skal smake ganske mye. Dersom du ikke har tacosalsa stående går det helt fint med hermetiske tomater, bare krydre litt ekstra med f.eks. 1 ts balsamicoeddik og litt mer chilipulver.
  • Fordel squashbåtene på et lett oljet underlag, så de ikke sitter fast etter steking, og fyll dem med quinoablandingen.
  • Stek båtene i cirka 20 minutter, før du sjekker om squashen er mør med en gaffel.
  • Lag guacamolen i mellomtiden. Ha alle ingrediensene i en liten bolle, og bruk en stavmikser. Du kan også mose røren sammen med en gaffel – finhakk i så fall jalapeñoen og korianderen først.
  • Når squashbåtene er ferdig forstekt, drysser du eventuelt over ost og steker dem i ytterligere 5–10 minutter. Jeg liker at squashen har litt tyggemotstand, spesielt siden fyllet ellers er ganske mykt.
  • Topp med ønsket tilbehør.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.