- 1 langpanne pizzabunn hjemmelaget eller ferdigkjøpt
- 2 dl pizzasaus lag veldig gjerne den fra En skikkelig digg kokebok 1, den er superrask og veldig god.
Fyll
- 2 ss stekeolje f.eks. rapsolje
- 1 liten boks sorte bønner 175 g, skylt
- ½ pose tacokrydder ev. hjemmelaget etter smak
- ½ dl vann
- 100 g revet ost valgfri type, gjerne plantebasert
- ½ boks mais
- ½ rødløk hakket
- 3 vårløk i skiver
- 2 never nachos
Topping
- guacamole eller skiver av 2 avokadoer
- rømme
- salsa
- syltet jalapeño valgfritt
Sett ovnen på 225 °C.
Skyll bønnene, og varm oljen på medium sterk varme. Ha i bønnene med tacokrydder og vann, og bruk en potetstamper til å mose bønnene. (Det gjør ingenting om det er noen biter igjen, det er bare godt.) La stå på platen i et par minutter så vannet og krydderet koker godt inn.
Smør tomatsausen over bunnen. Fordel så bønnemiksen jevnt, og strø over med ønsket mengde mais og eventuelt rødløk og jalapeño.
Topp med ost, skivet vårløk og til slutt nachochips som du knuser i hånden over pizzaen.
Stek midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til osten er gyllen og bunnen er sprø.
Topp pizzaen med avokadoskiver, og sett frem rømme og salsa så alle kan forsyne seg selv.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.