Gå tilbake
+ porsjoner

Tacopizza med nachos - Fra En skikkelig digg kokebok 1

Nydelig fredagspizza med tacosmak som er en perfekt avslutning på en hektisk uke.
Målet med denne pizzaen er at bønnene skal kunne gjemmes under osten for små skeptikere, og at man eventuelt skal kunne toppe den med sterkere ingredienser som salsa og avokado. Hvis du ikke har noen du må leke bønnegjemsel med, er det som alltid best å ha osten i bunn, men dette velger du selvsagt selv:)
5 from 1 vote
Skrive ut
Total tid: 15 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 3
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 langpanne pizzabunn hjemmelaget eller ferdigkjøpt
  • 2 dl pizzasaus lag veldig gjerne den fra En skikkelig digg kokebok 1, den er superrask og veldig god.

Fyll

  • 2 ss stekeolje f.eks. rapsolje
  • 1 liten boks sorte bønner 175 g, skylt
  • ½ pose tacokrydder ev. hjemmelaget etter smak
  • ½ dl vann
  • 100 g revet ost valgfri type, gjerne plantebasert
  • ½ boks mais
  • ½ rødløk hakket
  • 3 vårløk i skiver
  • 2 never nachos

Topping

  • guacamole eller skiver av 2 avokadoer
  • rømme
  • salsa
  • syltet jalapeño valgfritt

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 °C.
  • Skyll bønnene, og varm oljen på medium sterk varme. Ha i bønnene med tacokrydder og vann, og bruk en potetstamper til å mose bønnene. (Det gjør ingenting om det er noen biter igjen, det er bare godt.) La stå på platen i et par minutter så vannet og krydderet koker godt inn.
  • Smør tomatsausen over bunnen. Fordel så bønnemiksen jevnt, og strø over med ønsket mengde mais og eventuelt rødløk og jalapeño.
  • Topp med ost, skivet vårløk og til slutt nachochips som du knuser i hånden over pizzaen.
  • Stek midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til osten er gyllen og bunnen er sprø.
  • Topp pizzaen med avokadoskiver, og sett frem rømme og salsa så alle kan forsyne seg selv.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.