- 1 ss stekeolje
- 1 gul løk hakket
- 3 fedd hvitløk hakket
- 2 gulrøtter i små terninger
- 1 pk vegetardeig 300–350 g
- 400 g hakkede hermetiske tomater
- 1 grønnsaksbuljongterning el. 1 ss fond
- 5 dl vann
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts kyllingkrydder (ikke kylling i kyllingkrydder;))
- 1 ts røkt paprikapulver
- 0.5-1 ts chiliflak
- 250 g pasta gjerne fusilli el. makaroni
- ½ ts salt
- litt pepper
- 1 stor boks mais skylt (300–350 g)
- 1 stor boks sorte bønner skylt (230 g)
Toppingforslag
- 2 vårløk i skiver
- yoghurt el. rømme gjerne plantebasert
- frisk chili i skiver
- guacamole
- tortillachips
- syltet rødløk
Varm oljen i en stekepanne, og stek løk, hvitløk og gulrøtter i 3 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene utenom mais og bønner.
La det koke opp, og reduser varmen slik at det får stå og småkoke i cirka 8 minutter eller til pastaen er kokt, men fortsatt har litt tyggemotstand. Rør underveis, og spe eventuelt på med mer vann hvis det koker tørt.
Tilsett mais og bønner, og smak eventuelt til med krydder.
Dryss frisk vårløk på toppen, og server gjerne med rømme til og knuste tortillachips.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.