- 200 g valgfri pasta
- 1 ts salt
Pesto
- 1 stor potte frisk basilikum
- 1/4 sitron, kun saften
- 2 ss olivenolje
- ½ dl vann
- 1 fedd hvitløk finhakket el. revet
- ½ ts pepper
- 1 ts løkpulver
- 1 ts salt
- 5 ss mandelmel*
- ½ dl pastavann (fra kokingen av pastaen)
Valgfri topping
- 4 ss hakket soltørket tomat i olje
- ristede pinjekjerner
- sprø kikerter ferdigkjøpt eller laget
- stekte plantebaserte "kyllingbiter"
- chiliflak
Kok pastaen i lettsaltet vann ifølge anvisningen på pakken.
Ha alle ingrediensene til pestoen i en liten mikser eller blender, og kjør til en jevn og smidig pesto. Smak eventuelt til med mer krydder og presset sitron.
Når pastaen er ferdigkokt, heller du av vannet, men tar vare på ½ dl i en liten skål eller et glass. Ha pastaen tilbake i kjelen, og vend i pestoen. Spe eventuelt på med pastavannet dersom du vil ha sausen mer kremete, til du har ønsket konsistens.
Topp med biter av soltørket tomat og gjerne pinjekjerner eller sprø kikerter for knas. Med stekte plantebaserte biter eller kikerter blir retten også proteinrik. Dryss eventuelt over chiliflak for ekstra sting.
*Finner du ikke mandelmel, kan du eventuelt
bruke 50 g ristede pinjekjerner i pestoen i stedet.
Med hvetemel blir den ikke like kremete.
Barnevennlig:
Kall retten for monsterpasta, så kanskje de minste barna synes den er ekstra spennende. Vi har ofte konkurranse om hvem som får grønnest tunge. Da må man nemlig spise ganske mye ;)
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.