Gå tilbake
+ porsjoner

Enchiladas med søtpotet og korianderdressing - fra En skikkelig digg kokebok 2

Dette er en skikkelig helgeoppskrift. Den kan se litt skremmende ut fordi ingredienslisten er lang, men de fleste ingrediensene er krydder, så ingen grunn til å bli redd. Sausen er min egen enchiladafavoritt, og fyllet består av kjente, næringsrike og ikke minst digge ingredienser som gjør middagen til en suksess!
4.60 from 5 votes
Skrive ut
Total tid: 1 time
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Fyll

  • 1–2 søtpoteter
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 100 g grønnkål i små biter
  • 1/2 lime, kun saften
  • 1 stor boks sorte bønner skylt (230 g)
  • 2 dl enchiladasaus (se under)

Korianderdressing

  • 1 stor potte frisk koriander med stilker
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss rødvinseddik el. ½ presset lime
  • 4 ss olivenolje
  • ½ ts salt

Enchiladasaus

  • 5 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong el. 1 ss fond
  • 5 ss tomatpuré
  • 2–4 ss chilipulver etter smak
  • 2 ts malt spisskummen
  • ts tørket oregano
  • 3 hvitløksfedd finhakket el. revet
  • 1 ss soyasaus el. tamari
  • saften av ½ lime el. 1 ts eplecidereddik

Annet

  • 6 store tortillalefser
  • ostesaus (se under) el. 200 g revet valgfri ost valgfritt

Valgfri topping

  • 1 rødløk finhakket
  • 1 vårløk i skiver
  • syltet rødløk
  • guacamole

Valgfritt: Hjemmelaget ostesaus på fem minutter

  • 2,4 dl Kokosmelk (jeg bruker ofte en boks som er 230 ml eller 240 ml)
  • 4 ss næringsgjær fås på helsekost eller nettet
  • 1 ts salt
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1/4 ts gurkemeie (valgfritt, kun for farge)
  • 1,5 ss tapiokastivelse/tapiokamel (ikke valgfritt) fås på helsekost eller nettet

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 225ºC, over- og undervarme.
  • Start med fyllet. Skjær søtpoteten i cirka 1x1 cm store terninger, gjerne med skallet på. Fordel søtpoteten på et stekebrett, og bruk hendene til å blande bitene med olje, spisskummen, paprikapulver og salt. Stek i cirka 20 minutter, til du lett kan stikke en gaffel igjennom søtpoteten.
  • I mellomtiden lager du sausen. Ha alle ingrediensene utenom limesaften eller eddiken i en kjele, og bland godt med en visp. La sausen småkoke i 10 minutter. Rør av og til. Ha i limesaften eller eddiken når sausen er ferdigkokt.
  • Ha grønnkålen i en stor bakebolle, og press over limesaften. Massér grønnkålen i cirka ett minutt, til den er helt mør og mørkegrønn, men uten at den mister all tyggemotstand.
  • Når søtpoteten er ferdig stekt, tar du den ut av ovnen og senker temperaturen til 175 ºC.
  • Ha bønnene og søtpoteten i bollen med grønnkål, og tilsett 2 dl enchiladasaus (husk å tilsette lime el. eddik i sausen om du ikke har gjort det).
  • Dekk bunnen i en stor, ildfast form med saus. Min form er 33 x 23 cm.
  • Fordel fyllet i tortillalefsene, og rull dem sammen til store sigarer. Legg dem med skjøten ned. Fordel resten av sausen over lefsene – jeg pleier å la det være 2–3 cm uten saus på hver side av lefsene. Hvis du skal ha revet ost, ha den i en bred stripe på toppen. Hvis du vil lage min ostesaus, lager du denne til slutt.
  • Stek dem i 10–15 minutter.
    I mellomtiden rydder du opp og stavmikser alle ingrediensene til korianderdressingen.
  • Hvis du bruker min hjemmelagede ostesaus, lager du den rett før servering. Den bør brukes med én gang for å være rennende.
    Slik lager du den: Ha alle ingrediensene til ostesausen i en kjele med slippbelegg, og la det koke opp. Rør godt med en visp under oppkokingen. Slå av varmen når sausen er så tykk som du ønsker den. Hos meg tar det cirka 1 minutt fra den koker opp til den slipper bunnen.
    Ringle deretter saus over toppen av enchiladaene når de er ute av ovnen.
  • Server deretter med korianderdressing og annen valgfri topping.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.