Baseoppskrift
- 2 store modne bananer skåret i ½ cm tykke skiver, lagt i fryseren i 3 timer
- ½ ss lønnesirup
- ½-¼ dl havremelk
- en klype salt
Smakstilsetning
- NØTTEIS: 1/2 ss nøttesmør 1/2 ts malt kanel 1/2 ts vaniljepulver
- MANDELCRUNCH: 1/2 ss mandelsmør 1/2 ts vaniljepulver el. vaniljeessens 2 hakkede dadler (røres i til slutt)
- LAKRIS-IS: 1 ts lakrispulver
- VANILJEIS: 1/2 ts vaniljepulver el.vaniljeessens
- GRØNN MATCHA IS: 2 ts matchapulver, 1 liten neve pistasjnøtter, hakkede
- BÆR-IS: 2 dl frosne bær etter ønske
- NØTTE- OG SJOKOIS: 1/2 ss nøttesmør, 1 ss kakaopulver
- DADDELKARAMELL – alt kjøres i blender først: 3 dadler, uten steiner, gjerne bløtlagt i varmt vann +1/2 ts salt + 1 dl havremelk
- KAFFE-IS: 1 ts pulverkaffe + 1/4 ts vaniljepulver
Frys bananskivene i minst 3 timer, eller om du gjør som meg: Del alltid opp brune bananer og legg porsjonsvis i fryseren så du alltid kan lage bananis:) TIPS: Mitt triks er å fryse skivene ganske flatt i en pose eller beholder, så det ikke blir til en stor klump med frosne skiver. Da blir det mye lettere å lage is av dem. En god neve frosne skiver tilsvarer én banan.
Ta bananen ut av fryseren cirka 10 minutter før du skal lage isen, så blir den lettere å mikse.
Fyll en god blender eller foodprosessor med bananer og ingrediensene til grunnoppskriften, men start med halvparten av væsken og fyll forsiktig på etterhvert.
Kjør maskinen på lav hastighet til en jevn og smidig krem. Skrap ned fra sidene underveis. Tilsett ønsket smakstilsetning, bland godt.
Nyt med én gang, eller sett den 2–3 timer i fryseren. La den i så fall stå i romtemperatur i 20 minutter før du forsyner deg – da er det lettere å lage kuler.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.