- 1,7 liter vann
- 3 buljongterninger
- 1 kg gulrøtter skrelt og delt i biter
- 2 grønne epler gjerne Granny Smith, skrelt og delt i biter
- 1 gul løk grovhakket
- 2–3 cm ingefær revet eller finhakket
- 1–2 fedd hvitløk revet eller finhakket
- salt etter smak
- kajennepepper etter smak
Valgfri topping
- litt rømme gjerne plantebasert
- frisk koriander
- chiliflak
- eplebiter i terninger (kjøp et ekstra eple)
- olivenolje
Tilbehørstips
- Ristet brød med hummus eller smeltet ost
- eller quesadillas med linser
Kok opp vannet i en kjele (for å spare tid)
Bruk en annen stor eller vid kjele: Stek løk, hvitløk og ingefær blank i olje i noen minutter.
Tilsett så gulrøtter og epler, og stek i ca. 5 minutter. (Husk at jo mindre biter, dess kortere koketid.) Ha i det kokende vannet og buljongterninger. La småkoke i 30–40 minutter til alt er mørt.
Kjør så suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og eventuelt kajennepepper.
Topp suppen med for eksempel litt olivenolje, noen chiliflak, litt koriander, noen eplebiter og litt rømme eller crème fraîche. Rist gjerne brød i en brødrister eller stek det i ovn som tilbehør. Ha på hummus, cashewkrem, smør eller ost etter smak.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.