Gå tilbake
+ porsjoner

Shepherd's pai med søtpotetlokk - helt plantebasert

Dette er en supergod og smaksrik form som passer perfekt når du vil ha en skikkelig kosemiddag. Du kan variere mellom vanlig potet og søtpotetmos, og du kan selvfølgelig tilsette andre grønnsaker om du vil, rotgrønnsaker og sopp passer også perfekt!
5 from 4 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 30 minutter
KOKETID: 20 minutter
Total tid: 50 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4 drøye porsjoner
Legg i handlelisten

Ingredienser

Fyll

  • 1-2 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 1 gul løk i halvmåner
  • 2-4 hvitløksfedd finhakket eller revet
  • 400 g gulrøtter i små terninger
  • 200 g sellerirot skrellet og i små terninger
  • 4 ss frisk timian
  • 2 ts tørket rosmarin
  • 0.5 ts muskatnøtt revet eller malt
  • 2.5 dl rødvin
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 grønnsaksbuljongterninger
  • 350 g grønne linser skylt, tilsvarer to små bokser, bruker du store kan du bruke to store også.
  • 100 g valnøtter hakket
  • 2 never frisk spinat grovhakket
  • 0.25-0.5 ts kajennepapper
  • 0.5 ts pepper
  • 1 ss lønnesirup eller flytende honning

Søtpotetlokk

  • 900 g søtpotet skrelt og skåret i biter
  • 2-3 ss smør
  • 1 ts salt
  • 50-100 g revet ost (valgfritt) gjerne plantebasert

Valgfritt tilbehør

  • smørdampet brokkoli
  • godt brød
  • pestosnurr Se i En skikkelig digg kokenbok 1 eller søk på nettsiden

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 °C, over og undervarme.
  • Varm oljen på medium varme. I en vid kjele eller en panne med høye kanter, stek løk og hvitløk blank, tilsett salt. (Hvis du river hvitløken, vent litt med å tilsette den så den ikke brenner seg).
  • Tilsett gulrøtter, sellerirot, 2 ss frisk timian, rosmarin, muskatnøtt, rødvin, tomat og buljongterninger. La fyllet koke i 10 minutter og rør av og til.
  • I mellomtiden lager du søtpotetmosen: Kok eller damp søtpotetene i 7-10 minutter. Mos med smør og salt til det blir en fin stappe.
  • Ha linser i gryten og kok i 5-10 minutter til rotgrønnsakene begynner å mykne, men fortsatt har litt tyggemotstand. Bland inn valnøtter og spinat mot slutten. Tilsett pepper, kajennepepper og lønnesirup og smak til med mer om nødvendig.
  • Legg fyllet i en medium stor ildfast form og topp med søtpotetmosen. Bruk en gaffel til å lage en ujevn overflate: Små topper og hull er fint så dampen kan komme ut. Strø over ost hvis du ønsker det.
  • Stek i 15-20 minutter, eller til toppen er gyllen.
  • Server toppet med frisk timian og godt brød.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.