Sett ovnen på 225 °C, over og undervarme.
Varm oljen på medium varme. I en vid kjele eller en panne med høye kanter, stek løk og hvitløk blank, tilsett salt. (Hvis du river hvitløken, vent litt med å tilsette den så den ikke brenner seg).
Tilsett gulrøtter, sellerirot, 2 ss frisk timian, rosmarin, muskatnøtt, rødvin, tomat og buljongterninger. La fyllet koke i 10 minutter og rør av og til.
I mellomtiden lager du søtpotetmosen: Kok eller damp søtpotetene i 7-10 minutter. Mos med smør og salt til det blir en fin stappe.
Ha linser i gryten og kok i 5-10 minutter til rotgrønnsakene begynner å mykne, men fortsatt har litt tyggemotstand. Bland inn valnøtter og spinat mot slutten. Tilsett pepper, kajennepepper og lønnesirup og smak til med mer om nødvendig.
Legg fyllet i en medium stor ildfast form og topp med søtpotetmosen. Bruk en gaffel til å lage en ujevn overflate: Små topper og hull er fint så dampen kan komme ut. Strø over ost hvis du ønsker det.
Stek i 15-20 minutter, eller til toppen er gyllen.
Server toppet med frisk timian og godt brød.