Gå tilbake
+ porsjoner
Grilla ananas dessert Hanne-Lene

Grilla ananas - digg dessert til tacokvelden

Se opp for en utrolig enkel og frisk dessert med skikkelig tacostemning!
4.50 from 2 votes
Skrive ut
Total tid: 40 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 5
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 frisk ananas
  • 5 kuler plantebasert vaniljeis eller plantebasert naturell yoghurt
  • 1 god håndfull pistasjenøtter uten skall hakket
  • 2 ss frisk mynte revne
  • 1 dryss chiliflak

Marinade

  • 1 dl brunt sukker eller hvitt om du ikke får tak i brunt
  • 1,5 dl appelsinjuice helst en av god kvalitet
  • 3 ss lønnesirup
  • 1 lime kun saften

Fremgangsmåte

  • Kutt av nedre del av ananasen og del deretter i 5 store ringer. Fjern kjernen med en liten kniv og skjær bort skallet.
  • Bland sammen ingrediensene til marinaden med en gaffel til sukkeret har løst seg opp, og legg deretter ananasringene i marinaden. La stå i minst 20 minutter, kan godt oppbevares i noen timer, i en tett beholder.
  • Ta deretter ringene ut av marinaden.
    Varm en stekepanne eller grillpanne på medium høy varme, og stek ringene i 7-8 minutter til de har fått grillstriper eller gylden stekeskorpe på hver side. (Du kan også steke de på 180 grader i 30 minutter, snu da underveis)
  • Server med en kule vaniljeis, eventuelt naturell yoghurt, et dryss frisk mynte, pistasjnøtter og eventuelt chiliflak. Spis med en gang:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.