Gå tilbake
+ porsjoner

Crunchy asiatiske bao buns - med NATURLI' Crunchy Nuggets

Ekte streetfood-følelse med masse grønt? HEI CRUNCHY ASIATISKE BAO BUNS!
Denne oppskriften er utviklet i samarbeid med NATURLI'.
Disse her gir deg virkelig følelsen av å være på et matmarked som selger digg mat rett fra grillen. Med NATURLI' sine digge Crunchy Nuggets, glasert med en asiatisk saus og friske knasende grønnsaker til, er dette vegetarisk gatemat på sitt beste!
Jeg lager denne på 20 minutter med litt fokus, og du kan variere innholdet i det uendelige.
Anbefales, veldig!
5 from 1 vote
Skrive ut
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 8 bao buns Finnes frosne nå hos de fleste store kjeder, eller kjøp i importbutikker.
  • 300 g NATURLI' Crunchy Nuggets 1 pakke (frosne) https://www.naturli-foods.no/produkter/crunchy-nuggets/
  • stekeolje

Glaze

  • 1 dl tamari eller soyasaus bruker du vanlig soyasaus så bør du ta litt mindre, feks 0.8 dl, den er nemlig saltere enn tamari. (Tamari er en glutenfri soyasaus som ikke er tilsatt hvete som vanlig soyasaus)
  • 1 ts lønnesirup
  • 2 ss riseddik
  • 2 ts sesamolje (toasted sesame oil)
  • 2 ts sriracha eller en annen hot sauce etter smak

Grønnsaker (mine forslag, velg gjerne noe annet)

  • 2 medium store gulrøtter i staver om du har tid må du gjerne sylte disse i 0.5 dl vann, 0.5 dl riseddik, 1 ss sukker og 1/2 ts salt. Rør sammen til sukkeret er oppløst og la stå minst 30 min. Eller bruk de rå:)
  • 1 neve finsnittet rødkål
  • 4 reddiker i tynne skiver
  • 2 vårløk, finhakket
  • evt en grønn eller rød chili om du er av den sorten:)

Annet

  • NATURLI' sriracha majones
  • Hoisin saus til servering finnes i den asiatiske hyllen i alle butikker
  • ristede sesamfrø kjøpes også i samme hylle
  • 1 neve hakkede peanøtter
  • frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Varm godt med stekeolje i en panne og stek NATURLI' crunchy nuggets på medium varme til de får litt farge på hver side, det tar ca 5 minutter.
  • Bland sammen alle ingrediensene til glazen i en skål, senk varmen til svak og hell over nuggetsene. Stek forsiktig i glazen i ca 5-8 minutter.
  • Kutt alle ingredienser og sett bao bunsene til damping. Avhengig av merke tar dette 5-10 minutter. Jeg anbefaler å legge en stekepapirbit under bunsene så de ikke setter seg fast i risten din. Hvis du ikke har en damprist kan du bruke et dørslag i en høy kjele hvor du får på et lokk og hvor det er plass til vann under risten. Eller mikro, se på pakken.
  • Så er det bare å montere: Jeg anbefaler et lag hoi sin saus i bunnen og deretter grønnsaker og nuggets i den rekkefølgen du selv ønsker.
    Topp med peanøtter, sriracha majones, koriander, sesamfrø og gjerne mer hoi sin. NYT:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.