Gå tilbake
+ porsjoner

Bakt havregrøt - en skikkelig digg helgefrokost!

Denne havregrøten har gått sin seiersgang på @hannelenedahlgren på Instagram, og jeg vet at det er utrolig mange som lager den hver eneste helg. Den gir en deilig dessertfølelse og masse næring. Grøten gjør seg selv i ovnen mens du drikker morgenkaffen og leser noe hyggelig.
4.94 from 32 votes
Skrive ut
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 2
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 ss knuste linfrø eller chiafrø
  • ½ banan skrelt og most
  • 1 ts lønnesirup valgfritt
  • ½ ts bakepulver
  • 1 dl plantebasert melk NB: forskjell på tykkelse på de ulike melkene vil gi litt ulik konsistens
  • ½ ts malt kanel
  • ¼ ts malt kardemomme valgfritt
  • 1 håndfull friske eller frosne bær
  • kokosolje til formen valgfritt

Toppingforslag

  • friske bær
  • nøttesmør
  • kokosyoghurt gjerne plantebasert

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 185 ºC, over- og undervarme.
  • Smør gjerne formen med kokosolje først, for da fester ikke grøten seg i formen.
  • Ha alle ingrediensene i en ildfast skål eller form, og bland godt. Dytt eventuelt litt mer bær ned i grøten før steking.
  • Stek grøten i 25–30 minutter, til den er gyllenbrun og fin.
  • Topp med det du ønsker.

Merknader

Kan fint røres sammen kvelden før, og kun varmes på morgenen.
Lag gjerne en stor porsjon i en form til hele familien. Porsjonen er til 1-2 personer avhengig av hvor mye topping du bruker. Kan fint lages i store porsjoner med lengre steketid også.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.