- 1 dl havregryn
- 1 ss knuste linfrø eller chiafrø
- ½ banan skrelt og most
- 1 ts lønnesirup valgfritt
- ½ ts bakepulver
- 1 dl plantebasert melk NB: forskjell på tykkelse på de ulike melkene vil gi litt ulik konsistens
- ½ ts malt kanel
- ¼ ts malt kardemomme valgfritt
- 1 håndfull friske eller frosne bær
- kokosolje til formen valgfritt
Toppingforslag
- friske bær
- nøttesmør
- kokosyoghurt gjerne plantebasert
Forvarm ovnen til 185 ºC, over- og undervarme.
Smør gjerne formen med kokosolje først, for da fester ikke grøten seg i formen.
Ha alle ingrediensene i en ildfast skål eller form, og bland godt. Dytt eventuelt litt mer bær ned i grøten før steking.
Stek grøten i 25–30 minutter, til den er gyllenbrun og fin.
Topp med det du ønsker.
Kan fint røres sammen kvelden før, og kun varmes på morgenen.
Lag gjerne en stor porsjon i en form til hele familien. Porsjonen er til 1-2 personer avhengig av hvor mye topping du bruker. Kan fint lages i store porsjoner med lengre steketid også.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.