Gå tilbake
+ porsjoner

Dobbel browniekake - vegansk og glutenfri konfektkake

Det er få ting som min sønn blir så glad for som å få spise denne kaken. Vanligvis lager vi bare en kake og bruker det som en svensk kladdkaka/browniekake med is og bær til. Denne gangen har jeg derimot laget den i to etasjer og hatt på en helt herlig glasur i anledning min sønns 6-årsdag. Dette ble helt nydelig, og siden kaken er så mektig er det minst nok til 12 stykker.
Håper du prøver denne, den er superlett å få til og så smaker den himmelsk!
4.70 from 10 votes
Skrive ut
KOKETID: 30 minutter
Hviletid: 2 timer
Total tid: 2 timer 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 12
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • formfett smør el. nøytral olje til formen
  • 6 dl glutenfritt fint mel
  • 3 dl bakekakao
  • 4 ts ekte vaniljepulver (valgfritt)
  • 2 ts bakepulver
  • 3 dl sukker
  • 1/4 ts salt
  • 200 g plantebasert smør
  • 5 dl vispbar plantebasert fløte
  • 6 ss lys sirup
  • 100 g mørk sjokolade Grovhakket. Gjerne uten melk om du vil ha kaken vegansk.

Glasur

  • 450 g melis
  • 4 ss bakekakao gjerne råkakao om du vil
  • 3 ss plantebasert smør
  • 4 ss plantebasert melk
  • 1/2 ts vaniljeessens (valgfritt)

Pynt (valgfritt)

  • Friske bær, kokosstrø eller revet sjokolade

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 175 ºC, over- og undervarme.
  • Så skal vi lage de to kakene som skal på hverandre:
    Legg bakepapir i bunnen av to springformer på 20 cm i diameter, og smør sidene på formene.
  • Sikt mel, kakaopulver, vaniljepulver og bakepulver i en stor bakebolle. Rør deretter inn sukkeret og en klype salt.
  • Smelt smøret i en liten kjele, og ha smør og fløte i bakebollen. Rør sammen.
  • Visp deretter inn sirupen til en jevn og tykk grøt, og vend til slutt inn den hakkede sjokoladen.
  • Fordel røren i formene. Et tips er å veie formene så det blir like røre i de, så unngår du at en blir overstekt og en understekt :). Stek deretter kakene i 22 minutter. Den vil se stekt ut kun i kantene, men vil bli fastere under hviling. La deretter kakene avkjøles helt, gjerne et par timer i kjøleskap.
  • I mellomtiden lager du glasuren. Bland melis, kakao, plantebasert smør, vaniljeessens og 3 ss av melken i en bolle og visp sammen. Ha i litt mer melk hvis den er for tykk.
  • Når kaken er avkjølt, kan du montere.
    Legg den ene kaken på et serveringsfat, deretter et lag med glasur, så den andre kaken på toppen. Dekk resten av kaken med glasuren.
    Pynt med det du selv ønsker, gjerne noe friskt da kaken er ganske mektig.
    Håper det smaker:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.