Gå tilbake
+ porsjoner

Gulrotkakekuler - sunn snacks til hverdagskosen

Herlige små biter som smaker som gulrotkake, men som er stappfulle av næring. Barna mine digger disse, og selv kan jeg ikke tenke meg noe diggere enn et par-tre av disse med en stor kopp varm te under et pledd på kvelden.
5 from 4 votes
Skrive ut
Total tid: 10 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 12 stykker
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 10 store dadler gjerne store medjool dadler, ved små dadler bruk 15 stk
  • 2,5 dl valnøtter ca 125 gram
  • 3,5 dl havregryn ca 120 gram, bruk glutenfrie ved behov
  • 1 stor gulrot revet
  • 1 ts lønnesirup (valgfritt)
  • 1 ts kanel
  • 1/4 ts revet muskattnøtt (valgfritt)
  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

  • Bruk en foodprosessor og kjør valnøttene først til de er grovhakket men ikke mel.
  • Ha i resten av ingrediensene og kjør de til en jevn masse. Er deigen for klissete til å lage en ball, så ha i mer havregryn.
  • Rull små boller, og oppbevar i kjøleskapet opp til en uke.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.