Gå tilbake
+ porsjoner

Veggerøre à la Hanne-Lene

FOR en fantastisk smak for oss som elsker eggerøre, men helst vil spise eggefritt. Jeg må innrømme at jeg har laget noen varianter av tofu scramble for noen år siden som som absolutt ikke ble bra, så jeg hadde egentlig gitt opp. Men det er jeg veldig glad for at jeg ikke gjorde, for denne er kanongod!
Trikset her er at jeg blander både fast tofu og silketofu som gir den nydelige konsistensen, pluss at plantefløte og plantebasert smør gir akkurat passe mengde fett som eggerøren trenger for å smake helt riktig. Jeg bruker næringsgjær i min oppskrift, men finner du ikke det blir den også veldig god.
Jeg kan garantere at denne overrasker deg, for selv min kresne mann ga denne toppkarakter:)
4.93 from 13 votes
Skrive ut
Total tid: 10 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 5
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 250 g fast tofu fra kjøleskap
  • 350 g silketofu står i romtemperatur i den asiatiske hyllen i store matbutikker
  • 4 ss plantebasert smør 2 ss først, deretter 2 ss til slutt
  • 4 ss næringsgjær (kan sløyfes, men jeg synes det ble best med) Fås kjøpt på helsekost
  • 2 ts hvitløkskrydder
  • 1 ts tørket gurkemeie (krydder)
  • 1-2 ts salt
  • 2 dl plantebasert fløte som Gryr vispbar eller alpro fløte
  • 1 neve finhakket gressløk (valgfritt)
  • pepper etter smak
  • Helt valgfritt: svart salt om du har smak til eller erstatt det normale saltet helt. Det gir en svak svovelsmak som forbindes med egg.

Fremgangsmåte

  • Smelt 2 ss av smøret i en stekepanne på medium høy varme.
  • Hell av vannet på tofuene, og skvis de enten til små biter med hendene eller bruk en potetmoser rett i stekepannen. Jeg liker best at det er variasjon på hvor store biter det er, akkurat som i vanlig eggerøre.
  • La steke i ett par minutter så noe av væsken fra tofuen forsvinner, og tilsett deretter krydder og plantebasert fløte. Rør godt, og la koke inn i ett minutt eller to.
  • Når alt er godt blandet og du har en ganske løs masse som henger greit sammen rører du inn det siste smøret og eventuelt gressløk eller annet du vil ha i. Ikke stek den så den blir tørr. Smak til med salt, pepper og eventuelt noe sterkere som chilikrydder eller lignende, og server varm.
    (La eventuelt hvile i pannen på laveste nivå om du ikke er helt klar til servering)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.