Gå tilbake
+ porsjoner

Pimp Pølsa med NATURLI' green dogs

Jeg har laget fem forskjellige herlige pølsetoppinger så du kan pimpe pølsa denne grillsesongen!
Hver av oppskriftene er nok til 3-4 pølser.
4.67 from 3 votes
Skrive ut
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4 people
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 4 NATURLI' green dogs
  • 4 pølsebrød eller lomper

Den meksikanske

  • 2 avokado
  • 3-4 skiver syltet jalapeno (valgfritt)
  • 1/2 lime kun saften
  • 1/2 ts salt
  • 1 håndfull koriander hakket
  • 1 håndfull mais (valgfritt)
  • syltet rødløk

Den hawaiianske

  • 1/2 mango i små terninger
  • 1/4 ananas i små terninger
  • 1 håndfull fersk basilikum
  • 1 lime saften av
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 jalapeno eller grønn chilli finhakket uten frø
  • salt og pepper
  • 1/2 dl barbecue-saus
  • 1 ss ananasjuice (skvis ut av fersk ananas eller bruk en annen juice)
  • 1/4 lime kun saften
  • 1 klype cayennepepper
  • salt og pepper

Den tyske

  • 1 ss stekeolje
  • 2 gul løk i skiver
  • 1 ts lønnesirup eller sukker
  • barbecue-saus

Den amerikanske

  • 1 ss stekeolje
  • 1/4 gul løk finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 liten boks sorte bønner ca 175 gram
  • 2 ss tomatpure
  • 1/2 dl vann
  • 1-2 ts kyllingkrydder (ingen kylling i kyllingkrydder;))
  • 1 skvis sitron
  • chilikrydder etter smak
  • 140 g cashewnøtter
  • 2.5 dl plantebasert melk
  • 30 g næringsgjær (valgfritt, men gir den ostete smaken)
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/4 ts paprikapulver
  • 1/2 jalapeno eller grønn chili finhakket
  • 4-6 ss vann
  • 1/2 lime saften av, etter smak

Den skandinaviske

  • 400 g potet skrellet i små terninger
  • 1 dl yoghurt gjerne NATURLI' Joe'Kurt naturell
  • 1 ss aioili gjerne NATURLI' aioli
  • 1/2 rød løk finhakket
  • 2 ss kapers
  • 1 vårløk hakket
  • 1 skvis sitron etter smak
  • 1 ss dijon senep
  • 1/2 ts salt etter smak
  • pepper etter smak

Fremgangsmåte

Grilling av NATURLI' pølsene:

  • Stek pølsene i panne med litt olje på middels varme i 4-5 minutter til pølsene får en gylden farge. Du kan også steke de på grillen.

Den mexikanske

  • Bland sammen alle ingrediensene utenom den syltede rødløken.
  • Ha en pølse i et pølsebrød og topp med guacamolen og til slutt den syltede rødløken. Nyt!

Den hawaiianske

  • Bland sammen mango, ananas, basilikum, lime, olivenolje, jalapeno og smak til med salt og pepper.
  • I en liten skål, bland sammen barbecue-saus, ananasjuice (jeg tok en liten håndfull ananasbiter i en sitronpresse), lime, koriander, cayenne, salt og pepper.
  • Ha en pølse i et pølsebrød, topp med salsaen og hell over ananassausen.

Den tyske

  • Ha løken i en panne med stekeoljen, stek til løken er blitt myk og blank. Hell over lønnesirup og stek i noen minutter til så løken får en fin og gyllen farge.
  • Ha en pølse i et pølsebrød, topp med den karamelliserte løken og hell over barbecue-saus.

Den amerikanske

  • Ha stekeolje og løk i en stekepanne og stek i et par minutter til løken blir gyllen. Ha deretter i hvitløken og stek i et minutt under omrøring.
  • Ha bønner, tomatpure, vann og krydder i stekepanna og la vannet koke inn. Smak til med sitron og mer krydder.
  • Så skal du lage den veganske ostesausen: Kok cashewnøttene i 15 minutter. Hell av vannet og ha alle ingrediensene i en blender. Prøv deg frem med vann, ha i mer hvis sausen ikke blir helt glatt eller er litt for tykk.
  • Ha en pølse i et pølsebrød og topp med bønnechili. Hell over ostesaus og nyt!

Den skandinaviske

  • Kok potetene uten skall i terninger i ca 10 minutter. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og sitron. Hvis du vil ha en sterkere versjon kan du også ha i litt frisk chilli.
  • Ha en pølse i et pølsebrød, topp med potetsalaten og kos deg!
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.