Gå tilbake

Plantefeta - skikkelig god plantebasert fetaost

4.67 from 3 votes
Skrive ut Med video
FORBEREDELSESTID: 10 minutter
Total tid: 10 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 250-300 g fast tofu ikke silken
  • 3 ss vann
  • 2 ss lys miso*
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 sitron saften
  • 2 ss næringsgjær (kan sløyfes)
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Start med å dele tofuen i fire skiver, legg de på en fjøl, og press ut endel av vannet med kjøkkenpapir. Når du har fått ut så mye av vannet som mulig uten å knuse tofuen, del den i små terninger på rundt en halv centimeter.
  • Ha alle de andre ingrediensene i en beholder med lokk og bland.
  • Ha deretter tofu i marinaden og vend opp ned på beholderen så det blir godt blandet. Sett i kjøleskapet i minimum 30 min, men gjerne over natten.
  • Dersom du vil må du gjerne ta i 1 ss oregano om du liker den smaken.
    Denne kan brukes som topping på alt mulig!
    Holder en ukes tid i kjøleskapet, pass på at marinaden dekker plantefetaen underveis om du skal oppbevare mer enn en dag eller to. Tilsett i så fall olivenolje.

Merknader

*er fermentert soyabønnepaste som man får på helsekost eller i velutstyrte matbutikker
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Oppskriftsvideo

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.