Gå tilbake
+ porsjoner

VegeTurmat - Slik lager du eplecrisp på tur

Her er en helt fantastisk oppskrift til turdesserten - nemlig eplecrisp. Dette kan lages på null komma niks og smaker helt herlig.
5 from 1 vote
Skrive ut Med video
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 3 porsjoner
Legg i handlelisten

Ingredienser

Eplene

  • 2 epler i terninger
  • 2 ss smør

Crisp

  • 4 ss smør
  • 2 dl havregryn store
  • 4 ts sukker
  • 2 ts kanel

Valgfri topping

  • vaniljedessert f.eks den fra Alpro som tåler romtemperatur

Fremgangsmåte

Før du går på tur

  • Bland sammen alle ingrediensene til crispen bortsett fra smøret i en beholder.

På tur

  • Sett primusen på medium varme, bruk en stekepanne og ha i smør for å steke eplene. Del opp eplene og ha i når smøret har smeltet. Stek til de blir myke, men ikke helt mos. Det er fint om de har litt tyggemotstand.
  • Ta ut eplene og fordel til antall porsjoner.
  • Ha smøret til crispen i panna. Når det har smeltet har du i det tørre du har blandet sammen hjemme. Rør innimellom.
  • Når crispen har blitt gyllen men ikke svidd, fordeler du den på eplene. La den svalne i noen minutter, da blir den også mye mer knasende.
  • Server gjerne med alpro sin vaniljesaus ettersom den tåler å være i romtemperatur før åpning. Fyr opp kaffekjelen og NYT!
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Oppskriftsvideo

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.