Gå tilbake
+ porsjoner

Knuste poteter - Sommerens beste grilltilbehør

Hvis det er ett grilltilbehør du skal lage denne sommeren, så er det knuste poteter. De er helt fantastisk gode og passer til alt du har på grillen.
4.93 from 13 votes
Skrive ut
Total tid: 55 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 12 poteter små til mellomstore
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 fedd hvitløk revet eller finhakket
  • 1 ts kyllingkrydder eller annet krydder etter smak (ingen kylling i kyllingkrydder;)
  • flaksalt etter smak
  • bladpersille eller annen urt hakket (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Begynn med å koke potetene. Kok de godt så de blir lette å "knuse" senere. Jeg kokte mine i ca 20 minutter, men stikk en kniv i potetene underveis ettersom koketid varierer i forhold til størrelsen. Sett ovnen på 200 grader i mellomtiden, over- og undervarme.
  • Bland sammen olje, kyllingkrydder og revet hvitløk.
  • Når potetene er kokt, fordel de på et stekebrett med bakepapir. La de gjerne dampe av seg i noen få minutter. Bruk deretter undersiden av et glass til å klemme de flate, slik at de blir 1-2 cm høye. Ha på rikelig med oljeblandingen på hver potet, men spar ca en tredjedel av blandingen.
  • Bak potetene i ovnen i 20-25 minutter, før du snur de og tar på mer av oljeblandingen. Dryss også litt flaksalt på toppen. Ha potetene i ovnen i ca 5 minutter til, eller til de har blitt gyllenbrune og sprø utenpå.
  • De blir supergode med litt friske urter på toppen, eller bare som de er.
    Server til plantebasert grillmat og nyt!
    (PS: Du kan selvsagt også strø på litt revet ost de siste fem-ti minuttene, og servere med rømme eller lignende, her har du mange valgmuligheter:))
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold

Kalorier: 342kcal (17%) | Karbohydrater: 1g | Protein: 1g (2%) | Fett: 13g (20%) | Mettet fett: 2g (13%) | Flerumettet fett: 1g | Enumettet fett: 9g | Natrium: 1mg | Kalium: 1mg | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 1g (1%) | Vitamin A: 1IU | Vitamin C: 1mg (1%) | Kalsium: 1mg | Jern: 1mg (6%)

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.