Forvarm ovnen til 200℃, varmluft, og dekk en stekeplate med bakepapir.
Lag først den karamelliserte løken. Varm olje i en vid kjele på middels til høy varme. Ha i løken, og la den frese i 10 minutter under jevnlig omrøring.
Tilsett hvitløk, salt og pepper (og eventuelt sukker) etter et par minutter, senk til lav varme og la det frese i ytterligere 10–20 minutter eller til du er klar til å legge den karamelliserte løken på pizzaen. Rør innimellom.
I mellomtiden lager du pizzabunnen. Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og rør sammen til en tykk grøt. Ha blandingen over på stekeplaten. Bruk en stor bit med plastfolie til å klemme deigen flat (det er vanskelig med bare hendene). Du kan også bruke en kjevle på toppen av folien til å forme pizzabunnen til ønsket form.
Stek pizzabunnen midt i ovnen i 10–15 minutter – sjekk om den er ferdig stekt og sprø etter 10 minutter. Steketiden varierer etter tykkelsen på bunnen og stekeovnen.
I mellomtiden har du grønnkålen i en stor bakebolle, ringler over olivenolje og drysser over salt. Massér grønnkålen i cirka ett minutt, til den er helt mør og mørkegrønn.
Når pizzabunnen er ferdig stekt, fordeler du først smøreosten på bunnen, deretter løk og til slutt grønnkål (det er mye fyll, men det krymper i varmen i ovnen).
Stek på rist nederst i ovnen i ytterligere 10–12 minutter til fyllet er sprøstekt og fint, men ikke brent. Server med ønsket topping og gjerne granateplekjerner på toppen.