Gå tilbake
+ porsjoner

Supersunn grønn hverdagspizza med karamellisert løk

Denne digge hverdagspizzaen er utrolig god og næringsrik. Jeg lager en sprø quinoabunn som er både glutenfri og inneholder fullverdig protein. Fyllet består av en blanding av masse karamellisert løk og ikke minst en haug massert grønnkål på toppen. En storfavoritt hos de som har turt å lage den!
5 from 14 votes
Skrive ut
Total tid: 1 time
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 3
Legg i handlelisten

Ingredienser

Karamellisert løk

  • 2 ss olivenolje
  • 3 gule løk i skiver
  • 2 fedd hvitløk finhakket el. revet
  • 3/4 ts salt
  • pepper
  • 1 ts sukker (valgfritt)

Pizzabunn

  • 100 g quinoamel*
  • 175 g havremel*
  • 1 ts fiberhusk (psyllium frøskall)
  • 1/2 ss bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 3 dl lunkent vann

Pizzafyll

  • 150 g grønnkål i biter
  • 1 ss olivenolje
  • 1/4 ts salt
  • 100-150 g smøreost gjerne plantebasert

Nøttedressing (valgfritt)

  • dl usaltede cashewnøtter
  • 1 sitron saften av
  • 1 ts salt
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts løkpulver
  • 2 ss maisenna
  • 3 ss næringsgjær (valgfritt)
  • 2-2,5 dl kaldt vann

Valgfri topping

  • nøttedressing oppskrift i En skikkelig digg kokebok 2
  • chiliflak
  • chilimajones
  • crema di balsamico
  • granateplekjerner

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200, varmluft, og dekk en stekeplate med bakepapir.
  • Lag først den karamelliserte løken. Varm olje i en vid kjele på middels til høy varme. Ha i løken, og la den frese i 10 minutter under jevnlig omrøring.
  • Tilsett hvitløk, salt og pepper (og eventuelt sukker) etter et par minutter, senk til lav varme og la det frese i ytterligere 10–20 minutter eller til du er klar til å legge den karamelliserte løken på pizzaen. Rør innimellom.
  • I mellomtiden lager du pizzabunnen. Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og rør sammen til en tykk grøt. Ha blandingen over på stekeplaten. Bruk en stor bit med plastfolie til å klemme deigen flat (det er vanskelig med bare hendene). Du kan også bruke en kjevle på toppen av folien til å forme pizzabunnen til ønsket form.
  • Stek pizzabunnen midt i ovnen i 10–15 minutter – sjekk om den er ferdig stekt og sprø etter 10 minutter. Steketiden varierer etter tykkelsen på bunnen og stekeovnen.
  • I mellomtiden har du grønnkålen i en stor bakebolle, ringler over olivenolje og drysser over salt. Massér grønnkålen i cirka ett minutt, til den er helt mør og mørkegrønn.
  • Når pizzabunnen er ferdig stekt, fordeler du først smøreosten på bunnen, deretter løk og til slutt grønnkål (det er mye fyll, men det krymper i varmen i ovnen).
  • Stek på rist nederst i ovnen i ytterligere 10–12 minutter til fyllet er sprøstekt og fint, men ikke brent. Server med ønsket topping og gjerne granateplekjerner på toppen.

Nøttedressing (valgfritt)

  • Ha cashewnøttene og vannet i en kjele, og kok nøttene i 15 minutter til de er litt mykere. Hell av kokevannet, og skyll nøttene godt i kaldt vann dersom du skal servere dressingen snart. Du kan også bløtlegge cashewnøttene i vann i minst 6 timer i stedet for å koke dem. Da heller du av bløtevannet og bruker dem direkte.
  • Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør til en silkemyk saus. Start med 2 dl vann, og spe ut med mer ved behov. Kjør maskinen litt lenger enn du tror er nødvendig. Sett dressingen kjølig frem til servering. Den kan oppbevares kjølig i opptil 4–5 dager, og kan fint fryses i mindre porsjoner i noen måneder.

Merknader

Barnevennlig
Mine barn elsker sprø grønnkål, men løken får jeg ikke i dem, så på denne pizzaen velger jeg å droppe løken på deres halvdel.
*Du kan enkelt lage quinoa- og havremel selv. Ha det i en god blender og kjør det til et fint pulver
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.