Gå tilbake
+ porsjoner

Solskinnssalat med chimichurri

At man spiser med øynene først, er 100 prosent sikkert når man ser denne retten. Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men store salater på store fat gir meg masse glede, og det før jeg i det hele tatt har smakt. Dette er en salat som inneholder både noe søtt, noe knasende sprøtt, rikelig med protein, farger og ikke minst syre og salt. Perfekt som en lett lunsj, eller som middag med godt brød til. Retten er inspirert av en dyktig blogger fra Sverige som heter Cashew Kitchen.
4.75 from 4 votes
Skrive ut
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 3
Legg i handlelisten

Ingredienser

Tofuen

  • 250-300 g fast tofu (ikke silketofu)*
  • 1 dl maisenna
  • 1/2 ts salt
  • stekeolje

Salaten

  • 1-2 maiskolber
  • plantebasert smør
  • 1/2 moden mango i skiver
  • 150 g cherrytomater skåret i to
  • 50-100 g grønn salatmiks
  • 2 vårløk finhakket
  • 1/2 agurk i skiver
  • 1 neve gresskarkjerner
  • 1/2 granateple kun kjernene
  • frisk mynte
  • 1/2 ts maldonsalt
  • 1/2 lime kun saften

Chimichurri

  • 2 gode never frisk bladpersille
  • 1 neve frisk mynte
  • 1 sjalottløk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 avokado
  • 1/2 grønn chili uten frø, hakket
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1/2-1 lime kun saften
  • 1/2 ts salt
  • pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Hakk og gjør klar alle ingredienser først.
  • Press tofuen (hvis du bruker tofu) litt tørrere med kjøkkenpapir, og skjær den i store terninger. Bland maisenna og salt i en skål, vend tofubitene i miksen. Varm godt med olje i en vid stekepanne, og stek tofuen til den er sprø på utsiden, cirka 10 minutter. La den hvile på kjøkkenpapir frem til servering. (Sjekk hannelene.no/tofu for detaljer.)
  • Stek samtidig maiskolbene i en annen panne i godt med smør på middels til høy varme, til de er nesten brent – eller etter egen smak. La dem avkjøles litt før du skjærer av maisen fra kolben.
  • Ha alle ingrediensene til chimichurrien i en foodprosessor eller blender, og kjør til en jevn og smidig saus. Smak til med salt og pepper – det skal smake mye.
  • Legg mango, grønnsaker, gresskarkjerner, granateple og mynten lagvis på et stort fat eller på tallerkener. Dryss over litt salt, og press over lime.
  • Topp med biter av tofu, mais og masse chimichurri. Server gjerne resten i en skål ved siden av.

Merknader

PIMP IT UP:
Som min mor sa: «Dette var altså såå godt! Hm ... Tenk denne med pestosnurr, a?» Oppskriften på pestosnurr finner du på hannelene.no/pestosnurr.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.