Ha potetene og hvitløk i en kjele med vann. Kok opp og la koke i 15 minutter.
Varm olje eller smør i en annen kjele. Ha i løk, og la den frese i noen minutter på middels til høy varme til den er blank og fin. Tilsett resten av gryteingrediensene, unntatt linsene, og la det småkoke til potetene i den andre kjelen er møre.
Lag myntedressingen. Ha alle ingrediensene i en dyp beholder, og bruk stavmikseren til mynten er finhakket og dressingen er jevn og smidig.
Hell av vannet på potetene, sett dem til side. Ta ut hvitløken og tilsett i gryten sammen med det andre. Potetene skal tilsettes senere.
Stavmiks gryten til alt er godt blandet, men ikke helt finmost. Du kan også bruke en blender.
Når gryten har ønsket konsistens, tilsetter du potetene og linsene, og smaker til med krydder.
Topp med myntedressing, frisk mynte, knasende sprø valnøtter og chiliflak – eller noe annet godt du har liggende.