Gå tilbake
+ porsjoner

Kantarelltoast med smeltet ost

Min mann er opprinnelig svensk, og derfor er jeg blitt introdusert for denne erkesvenske klassikeren. Kantareller, løk, fløte og ost på en varm og sprø skive brød, hva kan gå galt?
Det eneste viktige her, er at du lar kantarellen steke tørr før du blander inn resten, og at du smaker deg frem før du legger fyllet på brødet. Det må være nok eddik, salt og pepper for å balansere fløten og smøret.
5 from 7 votes
Skrive ut
Total tid: 25 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 2
Legg i handlelisten

Ingredienser

Kantarellrøre

  • 200 g kantareller
  • 2 ss smør gjerne plantebasert
  • 2 mellomstore sjalottløk i skiver delt i to
  • 1 dl matfløte gjerne plantebasert
  • ½ ss grønnsaksfond
  • 1 ts eddik f.eks. rødvinseddik (valgfritt, kan byttes med nypresset sitronsaft)
  • en neve bladpersille grovhakket
  • salt og pepper
  • 4 skiver brød f.eks. landbrød smør til brødet

Topping

  • ønsket mengde revet ost gjerne plantebasert
  • litt frisk bladpersille

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 °C.
  • Stek kantarellene i tørr panne på medium sterk varme til all væske er fordampet.
  • Tilsett så smør og løk, og fres til løken er blank.
  • Ha så i fløte og fond, kok inn.
  • Når blandingen er ganske tykk, rører du inn eddik eller litt sitronsaft og bladpersille og smaker til med salt og pepper. Husk at osten på toppen også kan være salt, avhengig av hvilken type du velger.
  • Rist brødet i en brødrister og ha på litt smør. (Eller stek brødet sprøtt med smør i en stekepanne.)
  • Fordel blandingen på skivene, topp med ost og stek i ovnen i ca. 10 minutter til osten er gyllen. Topp gjerne med frisk bladpersille.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.