Gå tilbake
+ porsjoner

Cashewrella - Cashewost til f.eks pizza

Hvem har sagt at man ikke kan lage ost av cashewnøtter? Ok, jeg hadde kanskje sagt det om jeg hadde blitt spurt for et par år siden, men nå er svaret: "Selvsagt kan man lage ost av cashewnøtter!"
Det krever et par uvanlige ingredienser for å få til den "stringy" effekten, men bortsett fra det, er det en superrask måte å lage deilig pizzatopping på:)
4 from 1 vote
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 5 minutter
KOKETID: 5 minutter
Total tid: 10 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 dl cashewnøtter ikke saltet
  • 5 dl væske, feks havremelk og vann jeg tok 50/50
  • 6 ss tapioca stivelse også kalt tapiocamel
  • 2 ts eplecidereddik
  • 2-3 ss næringsgjær
  • 1 ts gurkemeie valgfritt, for farge
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts hvitløkspulver

Fremgangsmåte

  • Hvis du ikke har en veldig god blender: Bløtlegg cashewnøttene i noen timer, eller kok de i 15 minutter i rikelig med vann. 
  • Ha så alle ingredienser i en blender, og kjør til du har en jevn og tynn suppe. 
  • Varm så innholdet mens du rører i en kjele, det tar ikke mer enn ca 5 minutter for at det blir tykt.
  • Så bruker du osten akkurat som du ville brukt en vanlig mozzarella:)

Merknader

Oppbevar i tett beholder i kjøleskap, da vil den stivne, men det er jo akkurat som en vanlig mozzarella, så win-win!
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.