Basen
- 4 1/2 dl quinoa hele frø
- 4 ss chiafrø
- 4 ss gresskarkjerner
- 4 1/2 dl havregryn lettkokte
- 3 ts bakepulver
- 3 ts salt
- 3 bananer moste
- 4 1/2 dl melk gjerne plantebasert
- 1,2 dl olje
Den røde
- 2 små til medium store rødbeter skrellet og revet
- 150 g bringebær frosne eller ferske
Den oransje
- 2 epler i 1/2 cm terninger
- 2 gulrøtter i 1/2 cm terninger
- 1 medium stor squash finrevet
- 1 ts kanel
Den grønne
- 2 håndfuller spinat
- 2 epler i 1/2 cm terninger
- 1 medium stor squash finrevet
Basen
Ha quinoa, gresskarkjerner og chiafrø i en sterk blender og kjør til det blir til mel.
Ha melblandingen i en medium stor bolle og tilsett de resterende tørre ingrediensene og bland. Deretter har du i de våte ingrediensene og rører godt.
Velg deretter en av fargene, eller del tredoble basen og lag alle variantene
Den røde: Ha i revet rødbete og rør god. Deretter har du i frosne bringebær og rører om forsiktig så bærene forblir hele.
Den oransje: Ha i alle ingrediensene og bland godt.
Den grønne: Ha spinaten i røren og bruk en stavmikser til å blande spinaten godt med resten. Ha deretter i eple og squash og bland godt.
Steking
Ha deigen i 12 store muffinsformer og stek i 30-35 minutter, eller til en tannpirker kommer ut nesten ren når du stikker den i muffinsene. La de hvile i 10 minutter før servering, de vil bli fastere under hviling.
Tips:
Her kan du selvfølgelig variere fyllet etter smak og behag, bytt ut en grønnsak med en annen hvis tunga som skal smake ikke liker noe. Finhakk eller riv noe hvis mottageren er skeptisk til biter - det er helt opp til deg!
* jeg har brukt lettkokte for å få deigen luftig, hvis du bare har store havregryn kan du ha de i blenderen også, men stopp litt før det blir helt finmalt. Da vil deigen holde seg luftig fremfor å bli helt kompakt.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.