Gå tilbake
+ porsjoner

Flettet pestosnurr - En storfavoritt

4.88 from 8 votes
Skrive ut Med video
FORBEREDELSESTID: 15 minutter
KOKETID: 10 minutter
Total tid: 25 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Pestosnurr

  • 1 familiepizzadeig hjemmelaget eller ferdigkjøpt
  • 1–2 dl pesto hjemmelaget (se under) eller ferdigkjøpt
  • 50–100 g revet ost
  • olivenolje eller egg til pensling

Pesto - hjemmelaget (eller kjøp ferdig)

  • 5 dl basilikumblad ca. 1 stor potte
  • 1 dl pinjekjerner eller cashewnøtter 50 g
  • 1 dl revet parmesan (valgfritt) 30–40 g (husk vegansk variant om du vil være helt fri for animalske ingredienser)
  • 2 fedd hvitløk revet eller grovhakket
  • 1 dl olivenolje
  • ¼ ts salt
  • pepper etter smak

Fremgangsmåte

Pestosnurr

  • Sett ovnen på 225 °C.
  • Kjevle pizzadeigen ut til vanlig størrelse som et rektangel, eller rull den ut om du har kjøpt ferdig.
  • Del i tre like lange emner på langs.
  • Smør 3–4 ss pesto i midten på hvert av emnene, la det være igjen et par cm til endene i alle retninger.
  • Strø litt revet ost i midten, på pestoen.
  • Rull så hvert av emnene sammen på langs, klem litt sammen der endene møtes og legg dem med skjøten ned. Nå skal du ha tre lange, tynne ruller med deig.
  • Fest de tre rullene sammen i toppen ved å trykke endene sammen.
  • Bruke en skarp liten kniv og snitt hull på midten av det første laget av deig nedover hele rullen.
  • Flett så rullene sammen, og fest til slutt endene sammen, på samme måte som i toppen. Det kan være litt utfordrende å få flettet uten at osten faller ut, men bare bruk tid og klem emnene litt sammen underveis, så går det fint.
  • Trykk fletten litt sammen så den blir litt kortere og tettere. La den gjerne hvile litt i romtemperatur før steking.
  • Pensle fletten med litt olje eller vispet egg, stek i ovnen i 15–17 minutter til den er gyllen og osten bobler ut av hullene.

Pesto

  • Kjør alle ingredienser utenom olje i en liten mikser, hell så oljen i litt og litt mens du lar maskinen eller stavmikseren gå.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.