Gå tilbake
+ porsjoner

Rødbetelatte

Rødbetelatte er en supergod og spennende varm drikke som gjør godt for både smaksløkene og helsa! Rødbeter kan senke blodtrykket ditt og siden den er helt uten koffein kan du nyte den til sent på kvelden:)
4.58 from 7 votes
Skrive ut
Total tid: 15 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 8 latter
Legg i handlelisten

Ingredienser

Rødbetblanding

  • 500 g rødbete skrelt og delt i 4
  • 1 stor tommel ingefær uten skall
  • 2 dadler
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ts kanel
  • 3 dl vann

Det du trenger til en kopp

  • 1,5 dl rødbeteblanding
  • 1 dl kokende vann
  • 1 dl steamet melk gjerne plantebasert, min favoritt er Oatly iKaffe

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene til rødbeteblandingen i en sterk blender og kjør på maks effekt i minst ett minutt. Dytt ned med en slikkepott på sidene av blenderen hvis det trengs. Hvis du vil ha en latte uten fruktkjøtt kan du nå sile blandingen, men jeg gjør ikke det*.
  • Rødbeteblandingen kan du oppbevare i kjøleskapet i en lufttett beholder opptil en uke.
  • Til en kopp rødbetelatte:
    Ha 1,5 dl rødbeteblanding i et glass eller kopp som tåler varme. Ha i ca 1 dl varmt vann og topp med ca 1 dl steamet melk. Nyt med en gang!:)

Merknader

*Fruktkjøttet du sitter igjen med kan du ta vare på å for eksempel bruke i smoothie, eller røre inn i en havregrøt til frokost neste morgen. 
Tips:
Bruk hansker når du skreller rødbeter så slipper du å bli rød på fingrene :-)!
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.