Tofu
- 250 g tofu fast type, fra kjøledisk (ikke silken)
- stekeolje gjerne med nøytral smak
- 1 dl usøtet soyamelk eller annen melk
- 50 g hvetemel eller glutenfri melblanding
- 1 ss maisenna
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts salt
- 100 g panko brødsmuler eller glutenfri panko
Saus
- 4 ss sweet chili saus
- 2 ss ketchup
- 1-2 ss soyasaus eller tamari
- 1/4 lime kun saften
Agurksalat
- 1 agurk
- 1/4 ts salt
- 1/2-1 chili finhakket
- 1/2 ss olivenolje
- 1/2 ss tamari eller soyasaus
- 1/2 ss riseddik
- 1/2 ss sukker
- 1 ts sesamolje
- 1/4-1/2 lime kun saften
Tilbehør
- ris eller quinoa
- sesamfrø
- vårløk hakket
- chili i tynne skiver
Tofu
Del tofuen i 1 cm tynne skiver.
Legg tofuen flatt på et skjærebrett, legg tørkepapir over og press forsiktig. Snu tofuen og press på nytt. Gjenta dette slik at mesteparten av vannet fra tofuen kommer ut.
Ha melk, hvetemel, maisenna, paprikapulver og salt i en bolle og bland sammen til en klumpfri røre. Ha brødsmulene i en annen bolle.
Dypp tofuen i melblandingen, deretter i brødsmulene og legg til side.
Varm olje i en stekepanne og stek tofuen i ca fem minutter på hver side, til de blir gyllene og sprø.
I mellomtiden kan du koke ris eller quinoa.
Saus: Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Smak til med limesaft.
Agurksalat
Den agurken i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Del halvdelene i to på langs igjen og skjær de i 1-2 cm store biter. Her er det bare fint om de er litt ujevne.
Legg agurkbitene i et dørslag og strø over saltet. La stå i 15 minutter så vannet får rent av seg.
I mellomtiden blander du sammen resten av ingrediensene til agurksalaten i en bolle. Når agurken har fått rent av seg, blander du bitene i dressingen.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.