Gå tilbake
+ porsjoner

Knasende Katsu

Knasende Katsu er en herlig japanskinspirert rett med skikkelig digge smaker og teksturer. Tofuen paneres og smaker nesten som en kyllingschnitzel, og den herlige sweet chili sausen er litt sterk og gir en smakseksplosjon!
4.96 from 21 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 10 minutter
KOKETID: 15 minutter
Total tid: 25 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 2
Legg i handlelisten

Ingredienser

Tofu

  • 250 g tofu fast type, fra kjøledisk (ikke silken)
  • stekeolje gjerne med nøytral smak
  • 1 dl usøtet soyamelk eller annen melk
  • 50 g hvetemel eller glutenfri melblanding
  • 1 ss maisenna
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 100 g panko brødsmuler eller glutenfri panko

Saus

  • 4 ss sweet chili saus
  • 2 ss ketchup
  • 1-2 ss soyasaus eller tamari
  • 1/4 lime kun saften

Agurksalat

  • 1 agurk
  • 1/4 ts salt
  • 1/2-1 chili finhakket
  • 1/2 ss olivenolje
  • 1/2 ss tamari eller soyasaus
  • 1/2 ss riseddik
  • 1/2 ss sukker
  • 1 ts sesamolje
  • 1/4-1/2 lime kun saften

Tilbehør

  • ris eller quinoa
  • sesamfrø
  • vårløk hakket
  • chili i tynne skiver

Fremgangsmåte

  • Skal du ha med agurksalaten? Start gjerne med den:)

Tofu

  • Del tofuen i 1 cm tynne skiver.
  • Legg tofuen flatt på et skjærebrett, legg tørkepapir over og press forsiktig. Snu tofuen og press på nytt. Gjenta dette slik at mesteparten av vannet fra tofuen kommer ut.
  • Ha melk, hvetemel, maisenna, paprikapulver og salt i en bolle og bland sammen til en klumpfri røre. Ha brødsmulene i en annen bolle.
  • Dypp tofuen i melblandingen, deretter i brødsmulene og legg til side.
  • Varm olje i en stekepanne og stek tofuen i ca fem minutter på hver side, til de blir gyllene og sprø.
  • I mellomtiden kan du koke ris eller quinoa.
  • Saus: Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Smak til med limesaft.

Agurksalat

  • Den agurken i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Del halvdelene i to på langs igjen og skjær de i 1-2 cm store biter. Her er det bare fint om de er litt ujevne.
  • Legg agurkbitene i et dørslag og strø over saltet. La stå i 15 minutter så vannet får rent av seg.
  • I mellomtiden blander du sammen resten av ingrediensene til agurksalaten i en bolle. Når agurken har fått rent av seg, blander du bitene i dressingen.

Montering

  • Skjær tofuen i 1-2 cm tykke skiver. Server tofuen på ris eller quinoa med agurksalat og med masse saus. Topp med sesamfrø, vårløk og med chili hvis du er glad i litt kick. Kos deg!:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.