Gå tilbake
+ porsjoner

Soppgryte – høstens favoritt

4.89 from 9 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 15 minutter
KOKETID: 35 minutter
Total tid: 50 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 4 ss stekeolje f.eks. rapsolje
  • 1 gul løk finhakket
  • 4 fedd hvitløk finhakket
  • 650 g valgfri sopp i biter
  • 2 stenger stangselleri grovhakket
  • 4 gulrøtter i ca 1 cm store skiver
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 grønnsakbuljongterning
  • 2,5 dl rødvin
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 1–2 ts tørket timian
  • 3 laurbærblad
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 ts liquid smoke (valgfritt)
  • ½ ts salt
  • litt pepper
  • 4–6 ss maisstivelse
  • 2-4 never grønnkål hakket
  • pyntes med bladpersille eller andre urter

Forslag til tilbehør

  • tyttebærsyltetøy
  • gratinerte poteter eller sellerirotmos

Fremgangsmåte

  • Gjør klar alle ingrediensene. Kutt soppen i mellomstore biter.
  • I en stor kjele: Varm 2 ss olje og stek soppen til den er brun.
  • I en annen stor kjele: Stek løken på medium varme i 2 ss olje til den er blank.
  • Tilsett deretter selleri og gulrøtter i løkblandingen og stek videre i om lag 5 minutter. Bland inn soppen når den er ferdig brunet. (Hvis det blir tørt i pannen mens du steker, tilsetter du 1 dl vann.)
  • Ha så i tomatpuré, buljongterning, rødvin, rosmarin, timian, laurbærblad og balsamicoeddik. (Og Liquid smoke om du har det) La koke i om lag 30 minutter på medium varme til gulrøttene ikke er harde lenger. (Men pass på at de ikke blir for myke, tiden er avhengig av størrelsen på bitene.)
  • Smak til med salt og pepper.
  • Bland 4 ss maisstivelse med 4 ss kaldt vann i en skål, hell så i gryten. La koke i 5 minutter, da vil gryten tykne. Dersom du fremdeles har en litt tynn suppe, kan du tilsette 2 ss maisstivelse utrørt i 2 ss vann, og la koke inn. 
  • Når tykkelsen er som du vil ha den, kan du tilsette grønnkål og la den koke inn.
  • Ta ut laurbærbladene.
  • Smak til med salt og pepper og pynt med bladpersille, eller annen urt som for eksempel timian eller rosmarin.
  • Server med ønsket tilbehør. Min favoritt er sellerirotmos og tyttebærsyltetøy.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.