Gjør klar alle ingrediensene. Kutt soppen i mellomstore biter.
I en stor kjele: Varm 2 ss olje og stek soppen til den er brun.
I en annen stor kjele: Stek løken på medium varme i 2 ss olje til den er blank.
Tilsett deretter selleri og gulrøtter i løkblandingen og stek videre i om lag 5 minutter. Bland inn soppen når den er ferdig brunet. (Hvis det blir tørt i pannen mens du steker, tilsetter du 1 dl vann.)
Ha så i tomatpuré, buljongterning, rødvin, rosmarin, timian, laurbærblad og balsamicoeddik. (Og Liquid smoke om du har det) La koke i om lag 30 minutter på medium varme til gulrøttene ikke er harde lenger. (Men pass på at de ikke blir for myke, tiden er avhengig av størrelsen på bitene.)
Smak til med salt og pepper.
Bland 4 ss maisstivelse med 4 ss kaldt vann i en skål, hell så i gryten. La koke i 5 minutter, da vil gryten tykne. Dersom du fremdeles har en litt tynn suppe, kan du tilsette 2 ss maisstivelse utrørt i 2 ss vann, og la koke inn.
Når tykkelsen er som du vil ha den, kan du tilsette grønnkål og la den koke inn.
Ta ut laurbærbladene.
Smak til med salt og pepper og pynt med bladpersille, eller annen urt som for eksempel timian eller rosmarin.
Server med ønsket tilbehør. Min favoritt er sellerirotmos og tyttebærsyltetøy.