Go Back
+ servings

Gratinerte tacoskjell med quinoafyll

5 from 2 votes
Print Med video
Total Time: 15 minutes
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4

Ingredienser

  • 10-12 tacoskjell

Quinoafyll: Los quinoas

  • 2 ss olivenolje
  • ½ gul løk hakket
  • 2-3 hvitløksfedd finhakket eller revet
  • 1 buljongterning / 1 ss fond
  • 3 dl vann
  • 2 dl hermetiske tomater
  • 2 dl quinoa ikke kokt
  • 1-2 ts chilikrydder eller kajennepepper husk at styrken kan variere veldig avhengig av merke på krydderet
  • ½ ss spisskummen
  • 1 liten boks sorte bønner 175 g, skylt
  • 1 liten boks mais 200 g, skylt
  • salt og pepper
  • 1 lime saften av
  • ½ potte frisk koriander bladene av

Topping

  • revet ost f.eks. cheddar/mozzarella gjerne en plantebasert variant

Valgfritt tilbehør

  • guacamole
  • salsa
  • rømme

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte tacoskjell:

  • Sett ovnen på 225 °C varmluft.
  • Sett skjellene i en form slik at de kan stå i ovnen, bruk eventuelt brettet sølvfolie i en ildfast form for å få dem til å stå, ved å støtte opp i mellomrommene mellom skjellene. Stek i 5 minutter, la ovnen stå på når de er ferdige.
  • Fyll så skjellene med los quinoas (se under) eller annet ønskelig tacofyll, topp med ost.
  • Stek i ca. 10 minutter til osten er smeltet.
  • Server med ønsket tilbehør.

Fremgangsmåte quinoafyll:

  • Varm oljen. Stek løken i et par minutter til den er blank, tilsett så hvitløk, og stek videre i ca. et minutt.
  • Ha så i buljong, vann, hermetiske tomater, quinoa, chilikrydder og spisskummen. La småputre under lokk i 15–20 minutter til vannet er fordampet. Pass på at det ikke koker for mye, da vil ikke quinoaen rekke å bli ferdig før vannet er fordampet.
  • Når all væske er fordampet og quinoaen er myk, tilsetter du bønner og mais, og smaker til med salt og pepper. Rør så inn koriander og lime.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenesvegetar
Forhåndsbestill den nye kokeboken min i et begrenset opplag før jul! Bestill her!!

Oppskriftsvideo