Linsepannekaker (Veganske under)
- 1 boks linser 175-230 g, skylt
- 6-7 dl melk gjerne plantebasert*
- 2 egg
- 1 ts salt
- 300 g mel 5 dl
- 2 ss sukker valgfritt
- 2 ts bakepulver valgfritt
- stekeolje eller smør gjerne plantebasert
Veganske pannekaker
- 1 boks linser 175-230 g, skylt
- 6 dl vann eller plantemelk*
- 2 små bananer
- 1 ts salt
- 300 g mel 5 dl
- 2 ss sukker valgfritt
- 2 ts bakepulver valgfritt
- stekeolje eller smør gjerne plantebasert
Rosa pannekaker
- 1 stk rødbete i biter uten skall, må ikke kokes først, men kan kokes om du har en litt dårlig foodprocessor
Grønne pannekaker, også kjent som monsterpannekaker
Stavmiks linser og væske i en bakebolle, eller bruk en blender.
Ha så i resten av ingrediensene og bland til du har en glatt røre. Tilsett rødbeter eller spinat om du vil ha fargede pannekaker med ekstra næring. La gjerne røren svelle litt om du har tid. NB: Det er veldig avhengig av type melk, mengden linser og mel om hvor tykk røren blir, så ta mer væske om du ser at røren er for tykk.
Stek pannekakene i smør eller olje så tynne du klarer til de er gylne og fine. For å få dem rundest mulig, anbefaler jeg å helle røren sakte ned i pannen. Smaken er like god, runde som firkantet!
Glutenfritt: Bruk gjerne havremel. Det blir like godt og enda mer næringsrikt. Da må du steke litt tykkere pannekaker, ellers blir de vanskelige å snu.
Fyllforslag: Du vet selv hva du helst vil ha på pannekakene dine, men hvis du vil prøve noe nytt, er det spennende med for eksempel pesto og stekt sopp i spinatvarianten. Peanøttsmør og syltetøy er veldig godt på den naturelle, og rødbetepannekakene blir ekstra spennende med smøreost, ruccola, salt og pepper.
*juster mengden væske etter hvor mye linser du bruker
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.