Deig
- 500 g hvetemel
- 1/2 pakke tørrgjær
- 2 ss lønnesirup eller sukker
- 0,5 ts salt
- 2,5 dl vann
- 2 dl appelsinjuice kan erstattes med vann
- 3 ss soltørkede tomater finhakket
- 10 kalamataoliven uten sten, finhakket
Urteblanding
- 0,5 dl olivenolje
- 1/2 ts tørket rosmarin
- 1/2 ts tørket timian
- 1/2 ts tørket oregano
- 1/2 ts tørket basilikum
Sikt mel og gjær sammen, det er med på å gjøre brødet enda mer luftig.
Tilsett deretter resten av ingrediensene til deigen.
Smør olivenolje i en ildfast form egnet til grill. Den vi bruker er 30 cm i diameter og omtrent 4 cm dyp. Ha deigen i formen og la heve et lunt sted under et kjøkkenhåndkle i ca 1 time.
Lag urteblandingen: Bland alle ingrediensene sammen.
Når deigen er ferdig hevet stikker du fingrene i urteblandingen og stikker hull i deigen med fingrene. Stikk mange hull over hele focacciaen.
Hell deretter over resten av urteblandingen og strø over flaksalt. Har du tålmodighet kan du gjerne etterheve deigen i omtrent 15 minutter til.
Sett grillen på 200℃.
Sett formen på grillen og stek i ca 30 minutter. Et tips er å bruke steketermometer i midten av deigen etter ca 20 minutter. (Da har du nemlig fått en skorpe som gjør at termometeret lettere lar seg legges i midten uten å synke.)Kjernetemperaturen skal bli 95-96 grader. Har du ikke steketermometer, følg med mot slutten av steketiden så toppen er gylden, uten at bunnen blir brent. La hvile i 10-15 minutter på en rist før du deler den opp.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.