Gå tilbake
+ porsjoner

Blomkåltaco - fra En skikkelig digg kokebok 2

Vi har lenge visst at vegetartaco slår vanlig taco, men denne vegetartacoen slår de andre vegetartacoene ned i støvlene <3
En skikkelig innertier av en rett, som jeg får skryt for av en av leserne hver eneste helg:)
Klimaavtrykket på denne retten er kun 0,2 kg per porsjon, mot rundt 4 kg for en kjøttbasert taco. Beregnet av Klimato for En skikkelig digg kokebok 2.
4.92 from 35 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 15 minutter
KOKETID: 15 minutter
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 3
Legg i handlelisten

Ingredienser

Crispy blomkål

  • 1 blomkål i små buketter
  • 3 ss olje oliven eller kokos
  • 1 ts spisskumin
  • 1 ts karri
  • 1 ts tandorrikrydder
  • 1 ts kyllingkrydder ( det er ikke kylling i kyllingkrydder:) )
  • 1/4 ts ingefærkrydder
  • 3 ss revet kokos noen kaller det kokosmasse

Mangosalsa

  • 1/2 mango i terninger
  • 1/4 rødløk finhakket
  • 1/4-1/2 lime
  • frisk koriander til pynt, valgfritt

Grønn mos (Eller lag en normal guacamole om du heller vil)

  • 1 avokado
  • 1/2 stor boks hvite bønner 1/2 boks er 115 gram
  • 1/2 ts salt
  • 1/4-1/2 lime
  • 1/4 ts hvitløkskrydder

Annet

  • 6-9 små tortillalomper
  • 1 neve rødkål finsnittet så tynt du kan
  • 1/2 frisk chili i skiver
  • chilimajones bland sriracha med plantebasert majones eller kjøp ferdig

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 210 grader, over og undervarme.
  • Del så blomkålen i små buketter i nogenlunde samme størrelse. Skjær av den grove enden på stilken og litt av det helt ytterste skallet, men kutt resten i små biter og ha i en stor bakebolle sammen med resten av blomkålen.
  • Vend blomkålen i olje, deretter alle krydder, før du blander inn kokosen til slutt. Spre den utover på et stekebrett og stek i 15-20 minutter avhengig av hvor store biter du har. Blomkålen kan godt bli bittelitt småbrent noen få steder.
  • Rør sammen ingrediensne til mangosalsaen. (Denne kan gjøres enda mer spennende om du vil, med f.eks chili, agurk, cherrytomater eller lignende).
  • Bruk en stavmikser på ingrediensene til den grønne mosen, smak til med lime og salt.
  • Gjør klar resten av ingrediensene og server.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.