Suppen
- 2 ss stekeolje
- 1 gul løk grovhakket
- 250 g aromasopp (de litt mørkere sjampinjongene), i skiver
- 3 fedd hvitløk revet eller i småbiter
- 2-3 små gulrøtter i staver
- 2 ss soyasaus eller tamari (for glutenfri)
- 1 ts tørket ingefær
- 1/2 ts pepper
- 1/4 ts cayennepepper
- 1 sitron kun skallet
- 1 l grønnsakskraft f.eks. 1 liter vann + 2 buljongterninger
- 400 ml kokosmelk ikke lett-variant
- 1 håndfull frosne edamamebønner uten skall
Topping
- 1 håndfull frisk koriander
- 2 vårløk i skiver
- tørkede chiliflak
Bruk en stor eller vid kjele: Stek løk og sopp godt i litt olje
Legg til hvitløken siste minutt så den ikke brenner seg
Ha deretter i resten av ingrediensene til suppen og la småkoke i 15-20 minutter
Smak til med salt og pepper, og topp med vårløk, koriander. Server med limebåter og chili flak.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.