Gå tilbake
+ porsjoner

Tom Kha Sopp - Kokossuppe fra Thailand

4 from 1 vote
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 10 minutter
KOKETID: 15 minutter
Total tid: 25 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 3
Legg i handlelisten

Ingredienser

Suppen

  • 2 ss stekeolje
  • 1 gul løk grovhakket
  • 250 g aromasopp (de litt mørkere sjampinjongene), i skiver
  • 3 fedd hvitløk revet eller i småbiter
  • 2-3 små gulrøtter i staver
  • 2 ss soyasaus eller tamari (for glutenfri)
  • 1 ts tørket ingefær
  • 1/2 ts pepper
  • 1/4 ts cayennepepper
  • 1 sitron kun skallet
  • 1 l grønnsakskraft f.eks. 1 liter vann + 2 buljongterninger
  • 400 ml kokosmelk ikke lett-variant
  • 1 håndfull frosne edamamebønner uten skall

Topping

  • 1 håndfull frisk koriander
  • 2 vårløk i skiver
  • tørkede chiliflak

Fremgangsmåte

  • Bruk en stor eller vid kjele: Stek løk og sopp godt i litt olje
  • Legg til hvitløken siste minutt så den ikke brenner seg
  • Ha deretter i resten av ingrediensene til suppen og la småkoke i 15-20 minutter
  • Smak til med salt og pepper, og topp med vårløk, koriander. Server med limebåter og chili flak.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.