Gå tilbake

Slik får du sprø tofu

5 from 2 votes
Skrive ut
Total tid: 15 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 250 g fast tofu ikke silketofu. Sjekk hannelene.no/favoritter for å se hvilken jeg bruker akkurat nå.
  • 1 dl maisstivelse, maizenna
  • 1 ts salt
  • Nøytral stekeolje f.eks. solsikke

Fremgangsmåte

  • Press ut vann av tofuen ved å pakke den inn i kjøkkenpapir / rent kjøkkenhåndkle, og klem forsiktig rundt tofuen.
  • Del så i 3 rektangler på langs og trykk med mer kjøkkenpapir. Hvis du har tid, legg gjerne noe tungt oppå i 10–30 minutter.
  • Varm olje i bunnen av en stor kjele eller stekepanne med slippbelegg. Pass på at oljen dekker bunnen.
  • Mens du venter på at oljen skal bli varm, kutter du tofuen i terninger, trekanter eller staver, og fordeler dem utover en skjærefjøl.
  • Bland så maisstivelsen og saltet i en bakebolle, og vend så inn bitene med tofu til de er helt dekket på alle sider.
  • Stek så bitene sprø i olje.
  • Dersom du skal ha bitene i en saus, vender du dem i sausen rett før servering så du beholder sprøheten.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.