Gå tilbake
+ porsjoner

Gresskarsuppe med sprø kikerter og pesto

4.34 from 3 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 15 minutter
KOKETID: 15 minutter
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 ss stekeolje
  • 1 gul løk grovhakket
  • 2 store fedd hvitløk grovhakket
  • 1 kg hokkaido-gresskar, skrellet og delt 1 kg er ca 1,5 kg før skrelling. (Medium stort gresskar)
  • 1 ts malt koriander
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts spisskumin
  • 2 syrlige epler grovhakket
  • 1,5 ss buljong
  • 1,4 liter vann
  • 1 stor boks røde linser 1 boks tilsvarer 230 g avrent
  • 1 ts salt
  • litt cayenne etter smak (valgfritt)

Sprø kikerter

  • 175 g kikerter avrent
  • 1 ss olje
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts spisskumin

Pesto

  • 1 stor potte basilikum
  • 50 g pinjekjerner (eller cashewnøtter om du har det)
  • 1 dl olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 ts salt smak til
  • nykvernet pepper

Toppings:

  • 1 granateple kan bruke små eplebiter om du heller vil.
  • frisk koriander
  • chiliflak valgfritt

Fremgangsmåte

Kikerter

  • Sett ovnen på 250 grader varmluft (eller lavere temperatur om du har god tid). Bland kikerter, olje og krydder og fordel på en bakeplate. Stek i 10-15 minutter til de popper i ovnen. Begynn på suppen i mens, la kikertene bare svalne når de er klare.

Suppe

  • Blank løk og hvitløk i olje, ha deretter i alle ingredienser til og med vann i listen og kok opp. La koke i ca 15 minutter til du kjenner at gresskaret er helt mykt.
  • Ha i linser og stavmiks suppen glatt.
  • Smak til om du trenger salt, det kommer litt an på hvilken buljong du har brukt. Jeg liker suppen med litt cayennepepper også.
    Sjekk også om du synes suppen er tynn nok, dette er en smakssak. Ha i så fall litt mer vann om du vil ha den tynnere.

Pesto

  • Kjør alle ingredienser i en liten mikser eller blender til det er godt blandet. Smak til med salt og pepper

Montering

  • Fordel suppen i skåler og topp med pesto, kikerter, granateple (eller små eplebiter), chiliflak og koriander
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.