Go Back
+ servings

Rosenkålsalat - julens beste tilbehør

5 from 1 vote
Print
Total Time: 45 minutes
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6

Ingredienser

  • 1 lite gresskar (valgfritt) delt i grove biter (omlag så stor som en rosenkål) Kan også byttes med f.eks 2 søtpoteter
  • 400 g rosenkål trimmet og delt i to
  • 2 ss olivenolje eller raps
  • 2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • litt pepper
  • 1 neve kokosflak Eller bruk kokosmasse
  • 230 g grønne linser ferdig kokte, 1 stor boks =230 gram linser
  • 1 appelsin i fileeter eller 2-3 klementiner
  • 50 g tørkede tranebær tilsvarer en håndfull
  • 1 håndfull mandler eller pekannøtter grovhakket
  • salt and pepper
  • 1/2 granateple eller f.eks småbiter av eple som strøs på rett før

Dressing

  • 2,5 dl yoghurt naturell, gjerne plantebasert jeg liker de litt syrlige variantene med kokos, smak deg frem
  • 1 sitron
  • 1 håndfull bladpersille, koriander eller basilikum hakket
  • Smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, over og undervarme.
  • Bland rosenkålen og gresskar (om du bruker det) med olje, salt, pepper og kanel, spre på et bakebrett og stek i 25 minutter.
  • Gjør i mellomtiden klart alle andre ingredienser.
    Appelsinen blir finest om du skjærer av skallet og alt det hvite med en skarp kniv. Deretter skjærer du fine fileeter inn i appelsinen, så du ikke får med noe av "veggene" i båtene. (Google "sectioning oranges" om du vil se bilder av hvordan man kan gjøre det)
  • Bland yoghurten med sitron, salt og urter og sett til side.
  • Etter 25 minutter - ringle litt olje over rosenkålen og strø på kokos. La steke i 2-5 minutter til. Hold godt øye med brettet, så det ikke blir svidd.
  • For montering liker jeg å starte med linser i bunn, deretter ta rosenkål og gresskar, deretter tranebær, mandler, appelsiner, litt dressing og granateple på toppen.
    Server resten av dressingen i en skål.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenesvegetar
Forhåndsbestill den nye kokeboken min i et begrenset opplag før jul! Bestill her!!