Bruk en vid kjele: Stek soppen i litt olje til den har blitt god og brun, og ikke lekker vann lengre. Legg soppen så til side.
Bruk samme kjele, stek løken blank og tilsett deretter hvitløk og la surre med et minutt til.
Ha soppen tilbake i kjelen, tilsett deretter grønnsakskraft, alle krydderne, tamari og la koke inn en liten stund.
Bland så maisenna med 3 ss kaldt vann i en egen beholder, og rør deretter inn i sausen, la koke et par minutter.
Deretter bruker du en stavmikser eller blender til sausen er helt jevn, smaker til med salt (ikke alltid nødvendig) og pepper, og tilsetter eventuelt mer vann om du vil ha den tynnere.
For å få en riktig brun saus, anbefaler jeg 70-talls trikset med sukkerkulør, eller så kan du selvsagt ha en lys saus om du ikke har det.
Server til alle tradisjonsretter som krever ordentlig smaksrik brun saus. Digget du denne sausen? Støtt gjerne mitt arbeid og få 98 andre oppskrifter på kjøpet i "En skikkelig digg kokebok 2":)