- 8 kokefaste poteter i jevn størrelse
- 1 dl olivenolje
- Salt og pepper
- 2 fedd hvitløk revet eller presset
- evt litt plantebasert smør
Sett ovnen på 200 grader
Vask potetene godt, og skjær deretter tynne skiver i poteten, men ikke helt igjennom. Et triks jeg ofte bruker for å ikke skjære helt igjennom poteten, er å legge en sleiv på hver side av poteten, slik at jeg skjærer kniven direkte i sleivskaftene i stedet. Andre legger poteten i en stor skje. Legg i en ildfast form, pensle med olje (ca halvparten) og strø over litt salt og pepper.
Stek i 30 minutter.
Nå burde potetskivene sprike litt, så da kan du ha i resten av oljen som du har blandet med litt hvitløk (valgfritt). Krydre litt til. Stek i 30 minutter til.
Dersom du vil ha en smørsmak i potetene, legg en klikk smør på hver av de de siste 5 minuttene.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.