grovt havsalt(kjøpes i store poser på alle dagligvarehandler)
Marinade
1ssrapsolje
2tsliquid smokefinnes på Meny her jeg bor (kan ikke sløyfes)
1tshvitvinseddik
valgfritt: Et noriark(det sorte man bruker i sushi)
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 190 grader over og undervarme.
Dekk en ildfast form med grovt havsalt i bunnen, legg gulrøttene på (uskrelte) og dekk godt med salt så du ikke lengre ser gulrøttene.
Stek i 1-1,5 time avhengig av hvor store gulrøtter du har fått tak i. La de avkjøle seg litt.
Bland sammen marinaden i en beholder som får plass til gulrøttene etter steking, og som har lokk. Har du noriark, legg dette så i bunnen av beholderen.
Så kommer tålmodighetsprøven: Nå skal gulrøttene skrelles og deles. Det kan være litt vanskelig fordi de nå er myke, men det går med litt tålmodighet. Bruk en grønnsaksskreller eller ostehøvel som skjærer tynt for å ta av skallet, og deretter dele gulrøttene i mindre biter. Det blir noen små biter og noen store akkurat som når de fleste skjærer røkelaks, men det gjør ingen ting. Prøv å få ganske tynne skiver, da vil konsistensen bli best.
Legg så gulrøttene i marinaden og la marinere i 1-3 døgn i kjøleskapet. (Røkelars selv anbefaler 3 dager;))
Server på ristet brød mer kremost under, i lefserull eller finn en annen deilig måte å nyte disse på.
Merknader
Tips: Du kan gjerne gjøre marinaden enda mer spennende, ved å f.eks ta litt kapers, soyasaus eller lignende i marinaden. Prøv deg frem:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.