Gå tilbake
+ porsjoner

Røkelars - røkelaks av gulrot

5 from 10 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 20 minutter
KOKETID: 1 time 30 minutter
Hviletid: 2 dager
Total tid: 2 dager 1 time 50 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 4 store gulrøtter
  • grovt havsalt (kjøpes i store poser på alle dagligvarehandler)

Marinade

  • 1 ss rapsolje
  • 2 ts liquid smoke finnes på Meny her jeg bor (kan ikke sløyfes)
  • 1 ts hvitvinseddik
  • valgfritt: Et noriark (det sorte man bruker i sushi)

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 190 grader over og undervarme.
  • Dekk en ildfast form med grovt havsalt i bunnen, legg gulrøttene på (uskrelte) og dekk godt med salt så du ikke lengre ser gulrøttene.
  • Stek i 1-1,5 time avhengig av hvor store gulrøtter du har fått tak i. La de avkjøle seg litt.
  • Bland sammen marinaden i en beholder som får plass til gulrøttene etter steking, og som har lokk. Har du noriark, legg dette så i bunnen av beholderen.
  • Så kommer tålmodighetsprøven:
    Nå skal gulrøttene skrelles og deles. Det kan være litt vanskelig fordi de nå er myke, men det går med litt tålmodighet.
    Bruk en grønnsaksskreller eller ostehøvel som skjærer tynt for å ta av skallet, og deretter dele gulrøttene i mindre biter. Det blir noen små biter og noen store akkurat som når de fleste skjærer røkelaks, men det gjør ingen ting. Prøv å få ganske tynne skiver, da vil konsistensen bli best.
  • Legg så gulrøttene i marinaden og la marinere i 1-3 døgn i kjøleskapet. (Røkelars selv anbefaler 3 dager;))
  • Server på ristet brød mer kremost under, i lefserull eller finn en annen deilig måte å nyte disse på.

Merknader

Tips: Du kan gjerne gjøre marinaden enda mer spennende, ved å f.eks ta litt kapers, soyasaus eller lignende i marinaden. Prøv deg frem:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.