Go Back
+ servings

Vegisterburger - saftig vegetarburger på norske ingredienser

Nydelige, saftige burgere som er perfekte og varme opp igjen, og også som rask frysermat!
Disse er basert på de superpopulære vegisterkakene mine som er med litt julesmak, men her er det ingen hint av jul, kun deilige smaker som passer året rundt med masse næring.
I blomkålsesong kan denne lages på utelukkende norske ressurser også hvis du sørger for å ha norsk quinoa i hus, krydder teller ikke;). ( norskquinoa.no )
5 from 1 vote
Print
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 35 minutes
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 2 dl quinoa menge målt før koking
  • 1 ss grønnsaksbuljong 1 ss tilsvarer en terning, bør knuses først
  • 4 dl havregryn husk glutenfrie ved behov
  • 0,5-1 ts salt
  • 1 ts hvitløkskrydder evt bruk 1-2 fedd fersk
  • 1/2 ts garam masala (krydderblanding)
  • 1/2 ts chilikrydder
  • pepper etter smak vi tar en god del pepper:)
  • 2 dl mandler, finhakket valgfritt
  • stekeolje eller smør

Toppingforslag

  • Hummus, syltet rødløk, guacamole, grønn salat, sriracha majones, rødkål, mulighetene er uendelige:)
  • Husk: Burgerbrød, tortilla eller pita

Fremgangsmåte

  • La quinoaen småkoke med buljong i 4 dl vann i ca 12-15 minutter til vannet er helt dampet bort. (Du kan gjerne bruke quinoa kokt fra en annen dag, den holder ca en uke i kjøleskap)
  • Del så blomkålen i biter (ikke så nøye, den skal moses) og kok i vann til den er mør. Hell så av vannet. (Dette tar ca 5 minutter, kok den gjerne ikke så mye mer enn at den er mør, ellers vil veldig mye vann bli med over i kakene)
  • Bruk deretter en stavmikser eller foodprosessor og bland quinoa og blomkål med alle de andre ingrediensene (utenom mandler) og smak til med krydder og salt. Hvis deigen er veldig våt bruker du litt mer havregryn, de kan du godt bare røre inn.
    Husk at buljong har ulikt saltinnhold, og ulik styrke av krydder. Derfor bør du smake til deigen på dette tidspunktet med krydder. Ikke vær redd for å smake, alle ingredienser er jo varmebehandlet.
  • **Frem til dette tidspunktet må du gjerne forberede dagen før, da kan blandingen stå kjølig, noe som også gjør det lettere å forme fine kaker**
  • Form så burgere eller små boller med hendene, og vend de i mandlene (valgfritt) så du får en tørrere utside med litt knas. Stek så gyldne i olje eller smør. Avhengig av størrelse så får du 10-12 burgere av denne oppskriften.
  • NB: Stek en prøvekake først, det er alltid litt forskjell på størrelse på blomkål og vanninnhold i quinoaen, så for å sikre at konsistensen blir så fast som du vil ha den, så bør du prøvesteke første gang. Hvis den er for myk, bruk mer havregryn:)
  • Server med tradisjonelt juletilbehør eller som burger, eller gjør akkurat hva du vil:)

Notes

Forhåndstips: 
Dette er en super rett til forhåndslaging, du kan enten forhåndssteke kakene og fryse de i god tid før, deretter varme de i stekeovnen eller stekepannen. Eller så kan du lage deigen en dag eller to før, og så steke de den dagen du skal spise de. 
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenesvegetar
Forhåndsbestill den nye kokeboken min i et begrenset opplag før jul! Bestill her!!