Gå tilbake
+ porsjoner

Mango chutney

5 from 3 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 5 minutter
KOKETID: 20 minutter
Total tid: 25 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 8
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 mango skrellet og i biter
  • 1 ss kardemomme
  • 1 ts pepper
  • 1 ts hvitløkskrydder
  • 1 ts tørket ingefær
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts chiliflak
  • 2 dl sukker
  • Valgfritt: Saften av 0.5-1 sitron

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i en kjele og la koke opp under omrøring.
  • La småkoke i minst 15 minutter til alt er mykt, bruk så stavmikser eller blender til å kjøre det glatt. (Hvis du liker biter i, kan du selvsagt la den være som den er)
  • Jeg liker den ganske blank og rennende, men du kan også redusere den lenge for å få den ganske tørr og hard.
  • Oppbevar i kjøleskap i en ren beholder med lokk. Holder i minst 6 måneder, men blir ofte spist opp på en uke her for tiden:)
  • Passer til alle indiske retter, og også til pålegg som andre chutneyer.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.