Gå tilbake
+ porsjoner

Superskive - glutenfritt, proteinrikt langpannebrød uten heving og elting!

5 from 25 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 5 minutter
KOKETID: 25 minutter
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 16 skiver
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 200 g quinoa skal i blender
  • 350 g havregryn glutenfrie ved behov, skal i blender
  • 50 g havregryn hele glutenfrie ved behov
  • 100 g gresskarkjerner
  • 2 ts fiberhusk
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 8 dl vann

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 grader over og undervarme.
  • Ha quinoa og havregryn i en sterk blender, og kjør til mel. Tar 20 sekunder i min.
    Hvis du ikke vil ha hele frø i brødet, da med gresskarkjerner i blenderen også.
  • Bland så alt det tørre i en bakebolle, og deretter vannet. Det skal bli en tykk grøt.
  • Ha så hele deigen på en bakepapirkledd bakeplate og stek i ca 25 minutter.
  • Kutt så brødet i 12-16 biter (jeg bruker pizzaskjærer) og frys ned det du ikke skal spise de neste dagene. Bruk som en tykk skive, eller del den i to.
    Håper du liker denne:) Legg gjerne igjen noen stjerner i toppen av oppskriften om du er fornøyd:)

Merknader

PS: Matpakketips! Bare smør pålegget rett på skiva fra fryseren, så tiner det før du rekker å spise den. 
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.