Gå tilbake
+ porsjoner

Proteintaco med maissalsa og korianderdressing

Superenkel men digg taco basert på digge og sunne ingredienser. Denne lager du helt fint på under en halvtime og er veldig lett å variere basert på hva du har tilgjengelig av grønnsaker. Korianderdressingen er virkelig prikken over i-en, så ikke dropp denne. (Med mindre du er en av de som ikke liker koriander da;) Da bør du kanskje heller lage en guacamole eller lignende)
Denne porsjonen gir 3 velfylte lomper, og de er ganske mektige, så hos oss holder det til 2 store og 2 små.
No ratings yet
Skrive ut
20 minutter
Total tid: 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 3
Legg i handlelisten

Ingredienser

Korianderdressing

  • 2/3 stor potte frisk koriander med stilker men uten jord;) (bruk resten til maissalsa)
  • 1 hvitløksfedd revet eller finhakke
  • 1 ss rødvinseddik evt lime, men rødvinseddik gir en ekstra dybde
  • 4 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt

Maistopping

  • 2 bokser hermetisk mais (a 140 g uten lake hver)
  • 1 frisk grønn chili i biter eller syltet jalapeno etter smak
  • 100 g cherrytomater delt i 4-8 biter
  • 1/2 lime kun saften
  • 1/3 stor potte frisk koriander (bruk resten til dressingen)
  • 1/2 ts salt

Proteinmiks

  • 2 ss stekeolje f.eks raps
  • 1 stor boks sorte bønner skylt (230 uten lake)
  • 1 stor boks grønne eller røde linser skylt (230 uten lake)
  • 1 tacosalsa mild, medium eller hot etter smak (a 230 g)
  • 1 ts spisskumin
  • 1/2 ts salt

Andre ingredienser

  • 3-4 store tacolefser
  • 100 g fetaost smuldret (valgfritt)
  • 1 lime i båter
  • frisk koriander til topping

Fremgangsmåte

  • Korianderdressing: Stavmiks alle ingrediensene, eller bruk en liten blender eller lignende. Det er ikke mye saus, men smaken er intens, så det skal bare litt til hver porsjon.
  • Maissalsa 1: Skyll maisen og stek deretter i tørr panne i ca 10 minutter på høy temperatur. Fordel maisen i et lag, så de har kontakt med varmen, rør sjeldent, ta av varmen når de har en gylden litt stekt farge.
  • Proteinmiks: Varm oljen, bland deretter alle ingredienser i en kjele. Varm opp og smak til med salt. Her blir smaken veldig ulik etter hvilken salsa du bruker, så er du glad i sterk mat, velg en sterk salsa eller fyll på med chilikrydder. Sett så til side på lav varme mens du gjør klart resten.
  • Maissalsa 2: Når maisen er ferdig blander du alle ingrediensene i en bolle, og smaker til med salt og jalapeno/chili.
  • Varm så lompene og ha i proteinmiks, så maissalsa, korianderdressing og eventuelt fetaost om du vil. (Uten feta er denne helt vegansk, du kan også bruke en vegansk fetaerstatning om du har det)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.