Go Back
+ servings

Silkemyk sjokolademoussekake - påskeversjon

5 from 1 vote
Print
15 minutes
Total Time: 15 minutes
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 8

Ingredienser

Bunn

  • 18-20 oreokjeks kjøp glutenfrie ved behov
  • 3 ss smør gjerne plantebasert

Fyll

  • 400 g kokesjokolade gjerne uten melk
  • 300 g silketofu NB: Det må være silketofu, ikke fast.Det vil stå "silken" og den vil stå i romtemperatur, ikke kjøleskap. Blue Dragon har et merke i Norge, står ved de asiatiske varene.
  • 1 dl lønnesirup eller annen søting
  • 2 ts ekte vaniljepulver (valgfritt)
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 lime - kun saften

Pynt (velg det du selv vil)

  • friske bær
  • frisk mynte
  • Evt revet limeskall
  • Oreokjeks

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte sjokoladen forsiktig i et vannbad eller ved lav temperatur i mikrobølgeovnen, rør ofte. Sett til side når den er smeltet for å avkjøles litt i romtemperatur mens du lager resten.

Bunn

  • Smelt smøret og knus så oreokjeksen i en foodprossesor eller legg kjeksen i en brødpose og knus med en kjevle.
    Bland så kjeks og smør til en fast masse.
  • Kle en 20 cm kakeform med bakepapir i bunnen og smør sidene lett med nøytral olje eller smør.
    Fordel blandingen i formen, og trykk oppetter sidene. Bruk gjerne plastfolie for å gjøre dette effektivt. Det er bare fint om kanten er litt ujevn, se bildet. Dersom du ønsker en jevnere kant kan du stoppe den på rundt 2 cm, jeg har prøvd begge deler, men likte best den mer rustikke varianten.)
    Sett så kjøling mens du lager fyllet.

Fyll

  • Ha alle ingredienser til fyllet i en blender eller foodprosessor (husk sjokoladen) og smak til med eventuelt mer lime, salt og søtning.
  • Hell så fyllet i bunnen, og sett kaldt i minst 4 timer. Kan helt fint lages 1-2 dager før servering.
    Løsne kaken forsiktig fra formen, bruk gjerne en skarp kniv i kantene før du tar av ringen.
  • Pynt med det du selv ønsker og NYT:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenesvegetar
Forhåndsbestill den nye kokeboken min i et begrenset opplag før jul! Bestill her!!