- 2,5 dl god appelsinjuice med fruktkjøtt, eller saften av 3-4 appelsiner
- 0,5 dl Tamari eller soyasaus Tamari gjør sausen glutenfri
- 1 dl lønnesirup
- 0,5 dl riseddik
- 3 store fed hvitløk
- 0,5 gul løk i grove biter
- 2-3 cm ingefær med skall Ikke ta så mye om du ikke elsker ingefærkick
- 0.25 ts chiliflak eller bruk 2-3 cm av en vanlig chili etter smak
- 1 ss maisstivelse + tilsvarende mengde vann
Ha alle ingredienser utenom maisstivelse i en blender og kjør til det er helt jevnt og glattkjørt.
Ha så i en kjele og kok opp.
Bland så maisstivelse (maizena) og vann i en liten skål, rør til det ikke er klumper. Hell så i sausen.
La småkoke i 15 minutter til den er seig og god, rør av og til.
Sil gjerne sausen eller bruk en skje til å fjerne eventuelt skum på toppen.
Server varm til det du måtte ønske. Oppbevares kjølig og er god minst en uke.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.