Gå tilbake
+ porsjoner

Karantenegryte

4.80 from 5 votes
Skrive ut
Total tid: 15 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 bokser linser skylt, 380g
  • 1 boks hermetiske tomater skylt, 390g
  • 1 boks kokosmelk 330g
  • 1 ss grønnsaksfond evt 1 ss buljongpulver / 1 terning
  • 10 frosne spinatballer eller et par never fersk
  • 1 ss tandorri masala krydder
  • 0,5 ts hvitløkspulver eller 3-4 fedd hvitløk revet
  • 1/2-1 ts chiliflak eller smak deg frem med chilikrydder
  • 1-2 dl vann
  • 2 ts eplesidereddik

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser utenom eplesidereddik i en kjele og kok opp. Start med 1 dl vann.
  • Når gryten er varm og all spinat er løst opp, smaker du til med eventuelt mer krydder, chili eller salt og har så i eplesidereddiken til slutt.
  • Ta-da. En utrolig sunn og god gryte som man kan lage basert på kun tørrvarer.

Merknader

Pimp it up: 
Du må selvsagt gjerne pimpe gryten med både friske grønnsaker og urter, eller en plantebasert rømmeklatt på toppen om du har det:) 
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.